16 februari 2018 In de media

Miazga ontbreekt bij Vitesse; Van der Werff in de basis

Trainer Henk Fraser moet voor het zaterdagse duel van Vitesse met Excelsior één positie veranderen. Matt Miazga is ziek en ontbreekt daarom in de basis van de Arnhemse eredivisieclub. De Amerikaan wordt vervangen door Maikel van der Werff.
Chelsea-huurling Miazga (22) is afgehaakt met griep. Voor Fraser is Van der Werff (28) het logische alternatief. De Noord-Hollander is terug van een knieblessure en staat in de hiërarchie bij Vitesse boven Thomas Oude Kotte, eerder dit seizoen centraal achterin acterend. Arnold Kruiswijk is daarbij niet inzetbaar vanwege een rugblessure.

,,Oude Kotte heeft wel het voordeel dat hij linkspoot is”, stelt Fraser. ,,Dat is als linker centrale verdediger op zich handiger. Maar Van der Werff is verder als voetballer.”

Kracht
Fraser waarschuwt voor de kracht van Excelsior. De Rotterdammers zorgen nog wel eens voor een verrassing in de competitie. ,,Mitchell van der Gaag (trainer Excesior, red.) heeft de zaken uitstekend voor elkaar bij Excelsior”, zegt de coach van Vitesse.

,,Voor ons staan nu twee zeer belangrijke wedstrijden voor de deur. Na Excelsior komt VVV-Venlo. Dat zijn teams die ons niet zo goed liggen. Begrijp me goed; zij hebben het recht om in te zakken en vanuit de omschakeling te voetballen. Maar het blijkt wel dat we daarmee dit seizoen moeite hebben. Zeker als we zelf slordig zijn of onze mogelijkheden niet benutten. Dus vandaar dat ik ook zeer waakzaam ben voor deze wedstrijden.”

Sloveense spits
Fraser mist tegen Excelsior naast Miazga en Arnold Kruiswijk ook Tim Matavz. De Sloveense spits zit de derde van vier wedstrijden schorsing uit. Hij wordt vervangen door Luc Castaignos.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Van der Werff, Faye; Serero, Mount, Bruns; Beerens, Castaignos, Linssen.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: