20 mei 2021 In de media

Michael Jansen keert terug bij Vitesse

Michael Jansen keert terug bij Vitesse. De voormalig jeugdspeler van de Arnhemmers, in 2002 debuterend in het eerste elftal in het UEFA Cup duel tegen Liverpool, gaat komend seizoen aan de slag bij de Vitesse Voetbal Academie. De nu 36-jarige Jansen gaat met Onder 14 aan de slag. Tevens wordt hij coördinator van de middenbouw.

Coördinator van de middenbouw

Michael Jansen: “Ik keer terug waar het voor mij 25 jaar geleden allemaal is begonnen. Als speler van de academie tot aan het eerste elftal met veel mooie herinneringen. Nadat ik stopte als voetballer heb ik hier als jeugdtrainer met plezier gewerkt. Die ervaring heb ik al opgedaan. De laatste twee jaar heb ik bij de KNVB ook op andere vlakken veel geleerd. Dat is ook de reden dat ik niet alleen als jeugdtrainer aan de slag ga, maar ook de rol van coördinator van de middenbouw ga oppakken. Ik kijk er naar uit om bij de academie aan de slag te gaan én met voldoende bekende gezichten.”

“We willen kwaliteit in de academie, maar met Michael hebben we ook weer een echte Vitessenaar terug”, aldus Hoofd Vitesse Voetbal Academie Edward Sturing. “Ik heb hem onlangs benaderd om weer terug te keren en gelukkig zei hij ja. Hij heeft de nodige ervaring als jeugdtrainer en zich bij de KNVB prima ontwikkeld.”

Loopbaan Jansen

Jansen maakte tussen 2002 en 2005 deel uit van de selectie van Vitesse. Hij speelde in totaal 59 competitiewedstrijden, 6 bekerduels, 6 wedstrijden in de nacompetitie en de UEFA Cup wedstrijd tussen Vitesse en Liverpool in het seizoen 2002|2003. Na Vitesse kwam de verdediger nog uit voor Feyenoord, De Graafschap, Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles, Veendam en Spakenburg. Na zijn carrière als speler was hij respectievelijk trainer van de Vitesse Onder 14, Onder 15 en assistent-trainer van Onder 19. De laatste 2 seizoenen was hij Talent Performance Coach bij de KNVB.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: