13 maart 2011 In de media

Michihiro Yasuda Man of the Match

Michihiro Yasuda werd door de Vitesse-supporters in GelreDome uitgeroepen tot Man of the Match van het duel Vitesse tegen sc Heerenveen. Samen met Rogier Molhoek bezocht hij Supportershome Monnikenhuize.

Michihiro Yasuda toonde na afloop van de wedstrijd op zaterdag een T-shirt met tekst aan de aanwezige Vitesse-supporters. ‘Alle Japanners samen sterk’, was de tekst die verwees naar de natuurramp die zich de afgelopen week voltrok in zijn geboorteland Japan.

‘Ik heb contact gehad met mijn familieleden. Het gaat hen goed en zij zijn veilig. De aarbeving en de gevolgen hebben diepe indruk gemaakt. Vandaar dat ik een gebaar wilde maken,’ vertelde Yasuda in Supportershome Monnikenhuize. De selectie van Vitesse speelde met rouwbanden ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Japan.

‘Het was jammer dat wij vandaag de wedstrijd uit handen hebben gegeven. Wij hebben onverdiend verloren. Het bevalt mij goed in Arnhem en ik wil hier graag nog een hele tijd blijven. Ik doe mijn uiterste beste en het is mijn opdracht om mijn tegenstanders uit te schakelen, goede voorzetten te geven en, daar waar mogelijk, aanvallende impulsen te geven.

Zijn metgezel Rogier Molhoek had een spannende wedstrijd gezien. Een solide eerste helft met een ideaal moment om op voorsprong te komen. De tweede helft begon goed voor Vitesse met aanvallend voetbal in een hoog tempo. Daarna zakten wij te ver in en nam Heerenveen het initiatief. Dat was onnodig en had niet moeten gebeuren. Onervarenheid en dat gaat er vanzelf uit als het team verder is.’

Molhoek wacht op zijn kans. ‘Het zal moeilijk worden, maar ik hoop nog een kans te krijgen om te laten zien dat ik van waarde ben voor dit Vitesse. Ik weet niet waar mijn toekomst ligt, maar ik wil graag hier blijven.’ Rogier Molhoek speelde afgelopen week met Jong Vitesse mee en behaalde via de winst op Jong FC Twente de finale voor beloftenteams. Jong Vitesse is een leuk team. Neemt niet weg dat ik deel uit wil maken van de A-selectie en ik mij richt op de basis.’

Winnares van het Vitesse Man of the Match thuisshirt werd Marleen Lamberts. Zij ging met Michihiro Yasuda en Rogier Molhoek op de foto.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: