29 november 2010 In de media

Middag van de Arnhemse aanvallers op De Vijverberg

Vitesse- trainer Albert Ferrer gebruikte gisteren in de der­by tegen De Graafschap alle aanvallers die hij had meege­nomen. En aan alle spitsen kleefde een verhaal.

Na de zwaarbevochten re­mise (1-1) tegen buur­man De Graafschap stel­de Wiljan Pluim: „Ieder­een heeft weer een kans bij Vites­se.” De 21- jarige Zwollenaar keerde in Doetinchem terug in het Arnhem­se basisteam. Tegen Heracles (2-0), de debuutwedstrijd van Albert Fer­rer, was hij slechts invaller, voor Marcus Pedersen. Gisteren waren de rollen omgedraaid. „Ik hoorde zaterdag na de training dat ik van­daag zou spelen”, zei Pluim op De Vijverberg. „De trainer vond dat ik vorige week heel goed was ingeval­len.”

In zijn eerste weken in Arnhem is Ferrer zoekende naar zijn ideale ba­sisformatie. Daarbij schuift en wis­selt de Catalaanse trainer nog voortdurend. Tegen De Graaf­schap viel Pedersen, op papier Vit­esse’s beste afmaker, dus buiten de boot. En lardeerde de balvaste Pluim zijn opdracht als diepste man en aanspeelpunt met een ech­te spitsengoal, een intikker na een uitstekende assist van Genaro Snij­ders (1-1). Lasse Nilsson is onder de nieuwe trainer nog niet verder gekomen dan twee invalbeurten. De 28-jari­ge Zweed dreigt de slag te missen, nu Snijders en Julian Jenner van Ferrer het vertrouwen krijgen op de vleugels, cruciale posities in het heilig verklaarde 4- 3- 3 systeem.

Nilsson mocht in de burenstrijd na een klein uur opdraven, door­dat Jenner niet verder kon. De man van de schaar liep naderhand weer redelijk monter door de cata­comben, maar dat was tijdens het duel wel even anders geweest. Jen­ner werd van dichtbij geraakt door een harde uithaal van Purrel Fränkel. „ Ik zag de bal niet aanko­men en kreeg hem hard op mijn hoofd. Ik zag allemaal sterretjes en het was niet verstandig door te spe­len”, aldus Jenner, die waarschijn­lijk een lichte hersenschudding overhield aan het voorval vlak na de pauze.

Na de entree van Nilsson ( hij kwam voor Davy Pröpper) verhuis­de Snijders van de linker- naar de rechterkant. Dat was een opvallen­de wijziging, want via de linker­kant zorgde Snijders voortdurend voor gevaar. „ Lasse speelt altijd op links, dus ging ik naar rechts. Het maakt mij niet uit. Ik speel waar de trainer me wil hebben”, stelde Snijders (21), die nadien nauwe­lijks in het spel werd betrokken.

Met zijn sterke optreden in de eer­ste helft belichaamde Snijders an­dermaal het nieuwe Vitesse. Van­uit het niets, een vaste stek op de reservebank, is de rappe aanvaller ineens de gevaarlijkste speler van Vitesse. „ De trainer zei dat ik het veld groot moest houden en mijn man op moest zoeken, acties ma­ken”, zei de Amsterdammer. „De trainer zegt ook dat ik niet te veel mee moet verdedigen, maar scherp moet staan. Dat vind ik moeilijk, want ik wil het team hel­pen. Dat was vandaag nodig, want het was een zware wedstrijd. Ik ben wel tevreden met een punt.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: