21 december 2017 In de media

Mijlpaaltje bij Vitesse: Kashia evenaart clubicoon Van den Brom

Guram Kashia krijgt in een overvol programma bij Vitesse weinig rust. Dat heeft ook een voordeel. De Georgiër evenaart zaterdag op de eeuwige ranglijst in de eredivisie clubicoon John van den Brom. De aanvoerder noteert dan wedstrijd 228 in dienst van de Arnhemse club.
Kanttekening: het betreft hier een mijlpaaltje. Het gaat namelijk alleen om het aantal eredivisiewedstrijden. Van den Brom heeft bij Vitesse in totaal 324 competitiewedstrijden in het eerste team gespeeld. Daar zit ook een periode met 97 duels in de eerste divisie bij.

Kashia (30) behoort wel tot de inboedel van Vitesse. De Georgiër speelt al sinds 2010 bij de Arnhemse club. Hij is zeer populair bij de aanhang.

Mister Vitesse
Kashia staat nu op 227 competitieduels voor Vitesse. De speler met de meeste wedstrijden ooit voor Vitesse is Theo Bos, de clubman die in 2013 overleed. Mister Vitesse Bos kwam tot 233 wedstrijden in de eredivisie en 136 wedstrijden in de eerste divisie. Hij staat daarmee op 369 wedstrijden in de hoofdmacht van de Arnhemse club.

Voor Kashia is de volgende clubheld in de rij Edward Sturing. De huidige assistent staat op 229 wedstrijden in de eredivisie. Sturing heeft ook nog 66 duels in de eerste divisie voor Vitesse gespeeld (totaal aantal duels 295).

Op de eeuwige ranglijst van Vitesse staan Martin Laamers (272 wedstrijden) en Raimond van der Gouw (258) ook hoger dan Kashia.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: