19 mei 2023 In de media

Mijn Vitesse, Mijn Thuis

Mijn Vitesse, Mijn Thuis

Als Vitessenaar draag je een grote verzameling herinneringen met je mee. Samen hebben we van alles meegemaakt, op allerlei speciale plekken. Denk alleen al aan De Kuip, Madrid, Bremen, Londen en Rome. Maar hoe mooi het ook allemaal is, er gaat niets boven Arnhem. Daar ligt het hart, voor altijd. Bij ons Vitesse, ons thuis.

Wat een seizoen hebben wij meegemaakt, zowel binnen als buiten het veld. We zijn inmiddels wel wat gewend bij onze club, maar zelfs wij maken zo’n jaar niet vaak mee. Ze kunnen in ieder geval niet zeggen dat het saai is in Arnhem. Niet voor niets praat men ook graag over ons. Maar weet je wat? Wij zijn trots op wie we zijn. Want waar wij vallen, staan we ook altijd weer op.

Vitesse is ons thuis, maar Arnhem ook. Onze stad, waar we al tien jaar op het prachtige Papendal trainen en al 25 jaar onze wedstrijden met elkaar beleven in GelreDome. Met Marco van Ginkel en Davy Pröpper, de verloren zonen die thuiskwamen. Met Theo Janssen, een rasechte Ernemmer. Met Arnhemse talenten, die klaar zijn voor meer. Wij zijn Ernem, wij zijn Vites. “Een plek waar het zó vertrouwd voelt dat je er, ondanks alles, altijd wil terugkomen”, zoals Van Ginkel ook schrijft in zijn brief naar seizoenkaarthouders, die dus ook in De Gelderlander van vrijdag staat.

Verlengen
Het verlengen van een seizoenkaart kan per direct via vitesse.nl/seizoenkaart. De huidige seizoenkaarthouders ontvangen vrijdag (19 mei) een mail met alle informatie over het verlengen van hun seizoenkaart(en). Zij hebben tot en met vrijdag 30 juni om 23.59 uur de kans om dat te doen. Vanaf zaterdag 1 juli komen de stoelen van de niet-verlengers vrij voor de reguliere seizoenkaartverkoop. Het recht op de plek komt dan te vervallen.

Zuid-Tribune Arnhem
Eén van de veranderingen voor het seizoen 2023|2024 is de introductie van een nieuw sfeervak: ‘Zuid-Tribune Arnhem’. Dit vak is in gezamenlijk overleg met diverse supportersgroepen in het leven geroepen, om de sfeer en beleving in GelreDome verder te verhogen. In samenwerking met de supporters zet de club zich daar al langere tijd voor in. Met de invoering van ‘Zuid-Tribune Arnhem’ wordt de meest fanatieke sfeer op de Theo Bos-tribune (Zuid) gebundeld in één gezamenlijk vak.

Het is uitsluitend voor supporters boven de 16 jaar mogelijk om een kaart aan te schaffen voor ‘Zuid-Tribune Arnhem’. Het sfeervak biedt plaats aan 480 supporters en is gevestigd op vak 113, van rij één tot en met zestien. Een seizoenkaart voor het huidige seizoen is geen vereiste om hier een seizoenkaart voor te bestellen. Indien de vraag op dit fanatieke vak groter is dan de capaciteit, wordt er gekeken naar de mogelijkheid om het vak uit te breiden.

Jeugdtarief vervalt op Zuid
De introductie van het fanatieke vak ‘Zuid-Tribune Arnhem’ heeft mede tot gevolg dat er, in gezamenlijk overleg met diverse supportersgroepen, besloten is om het jeugdtarief (50 procent korting voor jeugd tot en met 16 jaar) op de Theo Bos-tribune (Zuid) af te schaffen. Uiteraard blijven de jongste Vitessenaren meer dan welkom in GelreDome. Zo geldt er voor de Charly Bosveld-tribune (Oost) een speciaal jeugdtarief, waarmee het voor jeugd tot en met 16 jaar mogelijk is om met 75 procent korting een seizoenkaart te bestellen.

Prijsverhoging
Na een aantal jaren zonder prijsverhoging wordt ook Vitesse helaas gedwongen om de prijzen licht te laten stijgen. De verhoging van zeven procent ligt wel onder de gemiddelde prijsstijging, waardoor een seizoenkaart bij Vitesse een van de goedkoopste in de Eredivisie blijft.

Vervoer naar GelreDome
In de afgelopen jaren konden seizoenkaarthouders altijd gebruikmaken van gratis vervoer naar de thuiswedstrijden, met de zogenoemde ‘Vitesse-bussen’. Er bestaat helaas onzekerheid over de voortzetting van deze regeling. Hierover zijn op dit moment nog gesprekken en onderhandelingen met Connexxion gaande. Vitesse hoopt hier snel meer duidelijkheid over te kunnen bieden, maar vindt het belangrijk om de stand van zaken op dit vlak alvast te delen met de supporters.

Donatie voor sfeerbudget
Net als voorgaande jaren kan iedereen, bij het bestellen van een seizoenkaart, een donatie van 18,92 euro doen ten gunste van het sfeerbudget. Daarmee wordt er een bijdrage geleverd aan de sfeer(acties) in GelreDome. Bij de aanschaf van een seizoenkaart is het ook mogelijk om een seizoenparkeerkaart of lidmaatschap van Supportersvereniging Vitesse te kiezen.

Lid worden van de Supportersvereniging

Meld je hier aan om lid te worden van de SV.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: