1 september 2022 In de media

Miliano Jonathans zet handtekening onder nieuw contract

Vitesse heeft Miliano Jonathans beloond voor zijn sterke ontwikkeling. De achttienjarige aanvaller heeft op de trainingsaccommodatie op Papendal namelijk zijn tweede contract getekend. De geboren en getogen Arnhemmer ligt nu tot medio 2025 vast.

Als rasechte Arnhemmer zette Jonathans bij Partnerclub Arnhemse Boys zijn eerste stappen op de voetbalvelden. Op tienjarige leeftijd maakte de aanvaller al de overstap naar Vitesse, waar hij begonnen is aan zijn negende seizoen. Jonathans trainde al vanaf de start van de voorbereiding volledig mee met de eerste selectie en is inmiddels door coach Thomas Letsch definitief overgeheveld naar de hoofdmacht. Het talent kwam ook al tweemaal in actie voor Vitesse 1; eerst debuteerde hij op 24 april in de uitwedstrijd tegen Willem II, daarna maakte hij zijn opwachting in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen AZ.

Jonathans heeft zijn nieuwe verbintenis met trots getekend. “Het voelt als een blijk van waardering, maar het bevestigt ook dat ik op de goede weg ben. Als echte Arnhemmer voel ik me helemaal thuis bij Vitesse, waar ik nog jaren hoop te spelen”, vertelt de inwoner van Malburgen. “Ik ben heel blij met mijn debuut en mijn verlengde contract, maar blijf ook hongerig naar meer. Stap voor stap wil ik me zo goed mogelijk blijven ontwikkelen. Het is super dat ik dat nu volledig bij de eerste selectie kan doen. Vanwege mijn liefde voor Arnhem heb ik daar speciaal voor rugnummer 26 gekozen”, glimlacht Jonathans, refererend aan het netnummer van Arnhem (026).

Tijdens de eerste speelronden van het nieuwe seizoen kampte Jonathans met wat fysieke klachten, maar de aanvaller is inmiddels weer volledig hersteld. De linkspoot maakte afgelopen zaterdag zijn rentree bij Vitesse Onder 21, dat na een 0-0 eindstand en penalty’s verder wist te bekeren tegen De Graafschap Onder 21.

Bron: / Foto's:

Hoofdsponsor: