2 februari 2024 In de media

Million Manhoef (22) vertrekt naar Stoke City

Million Manhoef (22) maakt de overstap naar de Engelse Championship. Hij vervolgt zijn carrière bij Stoke City. Daarmee vertrekt hij na jaren van trouwe dienst bij Vitesse.

Million Manhoef speelde in de jeugd van VPV Purmersteijn, AVV Zeeburgia en AFC. Vanaf de Onder 15 sloot hij aan in de jeugd van Vitesse. Sindsdien droeg hij onafgebroken het geel-zwarte shirt.

Op 26 september 2020 maakte Manhoef zijn eredivisiedebuut in de uitwedstrijd tegen Ajax. Vanaf dat moment was de aanvaller niet meer weg te denken uit de eerste selectie van Vitesse. Zijn eerste doelpunt volgde in de bekerwedstrijd tegen Willem II, op 17 december van hetzelfde jaar. In totaal speelde de aanvaller 72 eredivisiewedstrijden voor Vitesse met een totaal van veertien doelpunten.

De vleugelspeler is blij met zijn overstap, maar kijkt ook met plezier terug op zijn tijd in Arnhem: “Ik wil de supporters en club ontzettend bedanken voor de mooie tijd. Spelen in de Championship is natuurlijk een fantastische kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Vitesse blijf ik met veel belangstelling volgen. Hopelijk volgt de weg omhoog heel erg snel. Dat gun ik de groep, supporters en iedereen die bij Vitesse betrokken is.”

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Million was een van onze smaakmakers en zal zeker gemist worden. Toch is dit een stap die goed is voor zowel hemzelf, Vitesse als Stoke City. Het is een mooi voorbeeld van een speler die door Vitesse is opgeleid en nu, anderhalf jaar voor het einde van zijn contract, kan worden verkocht. Los van het zakelijke, wensen we hem op sportief vlak bovenal het allerbeste toe.”

Manhoef is woensdagavond vertrokken naar Stoke-on-Trent. Daar is donderdag het contract getekend. Vitesse bedankt Million voor wat hij heeft betekend voor de club en wenst hem veel succes bij Stoke City.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: