22 juni 2022 In de media

Million Manhoef verlengt contract tot medio 2025

Million Manhoef zal ook de komende jaren het geel-zwarte shirt van Vitesse om de schouders hebben. De club en de 20-jarige linkspoot hebben hun samenwerking verlengd tot de zomer van 2025. De Noord-Hollander lag aanvankelijk nog één seizoen vast in Arnhem.

Met zijn contractverlenging zet Manhoef de kroon op een aantal sterke maanden, waarin hij als vervanger van de geblesseerde Maximilian Wittek de handen op elkaar wist te krijgen. De wingback speelde niet alleen meer dan verdienstelijk, maar was ook productief. Zo wist hij zelfs een serie van vijf duels met een doelpunt of assist neer te zetten. In totaal staan de tellers van Manhoef bij de hoofdmacht van Vitesse op 33 duels, zeven assists en drie goals. De oud-jeugdinternational staat voor zijn derde seizoen in de eerste selectie, maar bracht daarvoor ook al vier jaar door in de Vitesse Voetbal Academie. In zijn eerdere jeugd speelde Manhoef voor achtereenvolgens VPV Purmersteijn, Zeeburgia en AFC.

Manhoef is verheugd dat de handtekeningen, na een aantal gesprekken, op papier staan. “Ik voel me goed bij Vitesse, waar ik volop de ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Daar komt bij dat ik in de afgelopen maanden meer ritme en vertrouwen heb opgedaan, waardoor ik in een flow terechtkwam en van waarde kon zijn voor het team. Dit nieuwe contract voelt dan ook als een beloning”, zegt Manhoef met een tevreden glimlach. “Tegelijkertijd is het nu belangrijk om de volgende stappen te zetten. Gelukkig kan ik dat in het mooie shirt van Vitesse doen. Ik speel hier al zes jaar met veel plezier, het voelt als mijn thuis.”

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “We hebben veel vertrouwen in Million en zijn daarom blij dat de contractverlenging is rondgekomen. Dit is goed nieuws voor ons, maar ook voor hem. Ik zie het als een win-winsituatie. Hij heeft zijn waarde namelijk bewezen, maar beschikt tegelijkertijd nog steeds over veel groeipotentieel. Aan hem de taak om nu door te pakken”, vertelt Schmedes. “Dit is min of meer ons eerste wapenfeit in deze window, maar we werken hard om steeds meer zaken in beweging te krijgen, binnen de mogelijkheden van de huidige situatie.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: