11 november 2010 In de media

Missie Van Arum geslaagd

Hans van Arum kan het hoofdtrainersschap bij Vites­se met een gerust hart over­geven aan Albert Ferrer. De missie van de interim- trai­ner is gisteren geslaagd

Na het vertrek van hoofd­trainer Theo Bos zat Hans van Arum bij vier competitieduels als tus­senpaus op de bank. Daar komt zondag nog VVV-Venlo bij. Tot dusver haalde Vitesse onder Van Arum slechts twee punten, maar dat wekt nauwelijks verbazing ge­zien het feit dat hij er bewust voor heeft gekozen geen rigoureuze ver­anderingen door te voeren. Maan­dag begint Albert Ferrer en de nieuwe hoofdtrainer zal het 4- 2- 3- 1 systeem inruilen voor het 4-3-3 van voorbeeldclub FC Barce­lona. Van Arum wilde het de spe­lers niet aandoen dat ze in korte tijd van drie trainers strategieën opgedragen zouden krijgen.

Daarom was de wedstrijd van gis­teravond veruit de belangrijkste in de periode onder Van Arum, on­danks het feit dat de tegenstander slechts een topklasser was. Door de 3-0 zege op Rijnsburgse Boys draagt Van Arum de hoofdverant­woording over aan Ferrer, in de wetenschap dat het bekertoernooi nog de mogelijkheid biedt op het bereiken van Europees voetbal.

„Het ging er vanavond om dat we door zouden komen, het maakte niet uit hoe”, stelde Van Arum na de zege. „Het bekertoernooi is de kortste weg naar een prijs, Euro­pees voetbal. Er zitten nog wat op papier minder zware tegenstan­ders in het toernooi. Onder meer mijn oude club Sparta Nijkerk.Het zou leuk zijn als we tegen die ploeg loten.”

De 1- 0 van Nacer Barazite viel in een fase waarin Vitesse niet eens mocht klagen over de brilstand.
Doelman Eloy Room moest al na drie minuten aan het werk, om een inzet van de vrijstaande Kevin Winter onschadelijk te maken.
Vitesse had het moeilijk met de twee klassen lager uitkomende amateurs. Vitesse had moeite ga­ten te vinden in de hechte defen­sie en moest bovendien uitkijken voor de gevaarlijke counters van de bezoekers. Waar Rijnsburgse Boys niet profiteerde, daar haal­den Julian Jenner (2-0) en Davy Pröpper (3-0) wel de trekker over.

Vitesse-Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0)
25. Nacer Barazite 1-0, 45. Julian Jen­ner 2-0, 78. Davy Pröpper 3-0.

Aantal toeschouwers: 7.211.
Scheidsrechter: Kamphuis.
Gele kaart: Kashia ( Vitesse).

Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Drost; Pröpper, Stevanovic (77.Van Ginkel); Jenner (66.Snijders), Aissati, Barazite; Pluim (58.Pedersen).

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Van Noord, Freke, Breinburg, Groot; Sardar (75.Freke), Kevin Winter, Kolder (70.Van Beuningen); Leitoe, Jeffrey Win­ter, Kuhlmann (60.Gootjes).

De Gelderlander

Hoofdsponsor: