31 augustus 2018 In de media

Mitchell van Bergen verkocht aan sc Heerenveen

Mitchell van Bergen stapt per direct over naar sc Heerenveen. De 19-jarige vleugelaanvaller, die nog een contract had tot 2020, tekent een vierjarig contract in Friesland.
Van Bergen kwam in seizoen 2015|2016 over vanuit de jeugdopleiding van Willem II. De in Oss geboren aanvaller maakte op 18 december 2015 zijn debuut in het betaald voetbal, in de gewonnen thuiswedstrijd vs FC Twente (5-1). Hij werd daarmee de jongste Vitesse-debutant ooit. Van Bergen kwam in totaal tot 31 wedstrijden in de Eredivisie voor Vitesse.

Van Bergen: “Vitesse blijft voor mij altijd een speciale club. Ik heb als Vitesse-speler mijn debuut gemaakt in de Eredivisie en in de UEFA Europa League. Daar ben ik de club dankbaar voor. Bij sc Heerenveen hoop ik meer aanspraak te kunnen maken op speelminuten.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “We vonden én vinden dat Mitchell over veel talent beschikt. Op dit moment doet Roy Beerens het echter uitstekend en hebben we met Hilary Gong een ander veelbelovend talent op die positie. Het aanbod vanuit Heerenveen was voor zowel Mitchell als ons dusdanig interessant, dat we er toch op in zijn gegaan. We gunnen Mitchell het allerbeste in zijn verdere carrière.”

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: