15 december 2014 In de media

MIVA United neemt drempels weg voor mensen met een beperking in stadions

Veel mensen genieten wekelijks met elkaar In het voetbalstadion van de sport, de sfeer en de gezelligheid. Maar voor mensen met een beperking is de drempel om naar het stadion te gaan nu vaak te hoog.
Bijvoorbeeld omdat er geen of te weinig speciale rolstoelplaatsen of voorzieningen zijn. MIVA United neemt die hindernissen weg zodat ook mensen met een beperking gewoon in het stadion kunnen genieten van hun favoriete sport en hun eigen club kunnen aanmoedigen.
 
MIVA United is een initiatief van de commissie Rollerside van de Supportersvereniging Vitesse en de supportersvereniging de Rollyside van FC Groningen. Op zondag 14 december werd in het bijzijn van Joost de Wit (Vitesse), Hans Nijland (FC Groningen), en Marcel Hofstede (Menzis) in stadion de Euroborg de aftrap gegeven voor dit nieuwe initiatief.
 
MIVA United wil zorgen voor voldoende rolstoelplaatsen in alle voetbalstadions, ook voor fans van de bezoekende ploeg. Daarnaast is het doel om ook voldoende geschikte plekken te realiseren voor mensen die een beperking hebben maar niet van een rolstoel afhankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking. Dit initiatief wordt ondersteund door de KNVB.
 
In hun stadions bieden Vitesse en FC Groningen al ruim plaats aan rolstoelgebruikers. Beide clubs hebben zelfs een eigen speciale vertegenwoordiging voor deze groep fans: bij Vitesse de Rollerside als zelfstandige commissie van de Supportersvereniging Vitesse en bij FC Groningen de supportersvereniging Rolly Side . Het is dan ook geen toeval dat juist deze twee clubs grondleggers zijn van MIVA United.

Raymond Klaassen, commissielid van de SV Rollerside: "Vitesse is vanuit haar oorsprong altijd een club geweest met een veelheid aan mindervalide supporters. Door een goede verstandhouding tussen club en vertegenwoordiging vanuit de Rollerside is deze de afgelopen jaren uitgegroeid tot een succes met een hoogwaardig niveau van voorzieningen. Door het besef bij zowel Vitesse als de Supportersvereniging van een gedegen mindervalide beleid en veelvuldig overleg bij knelpunten, zit deze als het ware ingebakken in het gevoerde beleid."

"MIVA United kan door haar objectieve en overkoepelende karakter gaan zorgen voor een denkomslag op dit terrein, met als doel het landelijke voorzieningenpeil voor mindervalide voetbalsupporters, in de meest brede zin naar een hoger plan te tillen," aldus SV'er Raymond Klaassen.
 
Als maatschappelijk partner van zowel Vitesse als FC Groningen steunt Menzis vanzelfsprekend het initiatief van MIVA United.
Want het verlaagt de drempel voor mensen met een beperking om volwaardig mee te doen in de samenleving en het vergroot zo hun leefkracht.
 


Links Raymond Klaassen van de SV-commissie Rollerside,
rechts Hans Nijland en algemeen directeur van Vitesse Joost de Wit
Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: