14 juli 2015 In de media

Mo Osman: van jeugdvoetbal naar mannenvoetbal

Mo Osman is één van de negen nieuwe gezichten binnen de selectie van Peter Bosz.
Vitesse Media sprak tijdens het trainingskamp met de aanvallende middenvelder: “De kans die ik krijg is een beloning voor veel goede jaren binnen de voetbalacademie en Jong Vitesse.”

Naast de zeven aanwinsten van buitenaf, maakten Elmo Lieftink en Osman de overstap van Jong Vitesse naar het vlaggenschip. Een beloning voor de spelers die al jarenlang in het geel-zwarte shirt van Vitesse spelen. De 21-jarige Osman begon zijn loopbaan bij DVV. Hij maakte de overstap van de convenantclub uit Duiven naar de Vitesse Voetbal Academie en startte in het O15-elftal. Stap voor stap klom Osman omhoog. Het kampioenschap met Jong Vitesse van vorig jaar staat nog vers in ieders geheugen.

Osman: “Het was een goed seizoen waarin ik weer veel heb geleerd. Met trainer John Lammers hebben we veel aandacht gelegd op het druk zetten. Naarmate je verder komt binnen de voetbalacademie wordt het voetbal steeds meer fysiek. Je gaat van jeugdvoetbal naar mannenvoetbal. Daar moet je slim mee omgaan. Nog vaker de voetballende oplossing zoeken in plaats van onnodig een duel aan gaan bijvoorbeeld.”

Osman kent de club na al die jaren door en door. De beloning was aan het eind van vorig seizoen daar: Osman kreeg te horen dat hij een kans kreeg zich te bewijzen in de A-selectie. “Na het seizoen met Jong Vitesse had ik vier weken vakantie. Ik ben eerst twee weken op vakantie geweest. Daarna ben ik voor mezelf gaan trainen om de conditie op te bouwen en fit te beginnen binnen de selectie”, aldus de aanvallende middenvelder. Osman heeft zijn eerste twee trainingsweken als selectiespeler er op zitten.

Hoe kijkt de nieuweling in de selectie daar op terug? Osman: “Het is even wennen omdat je met veel nieuwe jongens speelt. Je merkt direct dat er enorm veel voetballend vermogen in de groep zit. Zeker tijdens het trainingskamp leer je elkaar beter kennen en maak je enorme stappen. Ik probeer zo veel mogelijk mijn sterke punten te laten zien. Veel aan de bal komen, de combinatie zoeken en ruimtes tussen de linies benutten. Ik heb zin om mij te bewijzen.”
 


Elmo Lieftink (links) en Mo Osman (rechts) maakten de stap van de beloften naar de A-selectie
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: