24 juli 2022 In de media

Modern uittenue gepresenteerd op Fandag: haal hem in huis!


De Vitesse Fandag is een dag vol activiteiten op een geel-zwart Papendal, maar ook de dag van de onthulling van het nieuwe uittenue. Waar het thuisshirt dit seizoen een historisch karakter heeft, wordt het marineblauwe uitshirt met fluorescerende oranje accenten juist gekenmerkt door een moderne en Arnhemse signatuur. Het nieuwe uitshirt is op zondag 24 juli uitsluitend te koop op de Fandag en is vanaf 25 juli online verkrijgbaar via de voetbalshop.

Vitesse is Arnhem en Arnhem is Vitesse. Het gloednieuwe uitshirt versterkt die connectie eens te meer. Het silhouet van de prachtige Eusebiuskerk prijkt namelijk prominent op de voorkant van het marineblauwe shirt. Daarnaast is op de achterzijde van het shirt – refererend naar het letterhek bij de Eusebius – de tekst ‘130 jaar Vitesse Arnhem’ verwerkt. Dat vindt Meike Verhagen, directrice van de Eusebiuskerk, een mooie eer. “De Eusebius op het uitshirt van Vitesse staat voor trots op Arnhem, maar ook voor vrijheid en veerkracht. De kerk is na ruim tien jaar uit de steigers en dat mag en zal iedereen weten. We zijn blij en vereerd om met Vitesse samen te werken. Samen maken we de stad!”, aldus Verhagen.

Peter Rovers, commercieel directeur van Vitesse, beaamt dat het ‘Eusebius-uitshirt’ de trots op Arnhem symboliseert. ”Wij zijn trots op onze stad en vinden het belangrijk om dat op een krachtige manier uit te dragen. Dat doen we steeds vaker door de iconen van Arnhem, waarvan de Eusebiuskerk een schitterend voorbeeld is, in een mooi daglicht te zetten. Zo laten wij zien dat Arnhem een prachtige stad is, met veel mogelijkheden. De stadstrots willen wij graag overbrengen, omdat wij er erin geloven dat de liefde voor de stad hand en hand gaat met die voor de club.”

De samenwerking met een moderne partij als de Eusebiuskerk, die zich volop inzet voor ontwikkeling en verduurzaming, sluit naadloos aan bij het moderne uitshirt. Hierbij past ook een meekleurend logo, iets wat je steeds vaker ziet in het hedendaagse topvoetbal. Om dit te realiseren hebben de shirtsponsoren meegedacht, net als vorig seizoen bij het Airborne-shirt.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: