12 februari 2021 In de media

Moeizaam scorend FC Twente komt op bezoek in GelreDome

Aanstaande zondag staat de eerste confrontatie van het seizoen met Vitesse op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Arnhem en afgetrapt om 16:45 uur. FC Twente hoopt tegen de huidige nummer drie weer eens te scoren na vier wedstrijd op rij het doel niet te hebben gevonden.

Er is één speler die het meest gemotiveerd is om te scoren en dat is Danilo Pereira da Silva. De clubtopscorer van de Tukkers staat al acht wedstrijden droog en dat begint te knagen bij de huurling van Ajax.

Het is opmerkelijk om te zien dat sinds het wegvallen van Cerny, FC Twente geen enkele wedstrijd meer wist te winnen. Door de blessure werd ook het koningskoppel Cerny-Danilo ontmanteld. Het duel wist elkaar dit seizoen al acht keer te vinden. Vier keer was Danilo de aangever en vier keer Cerny. De laatste was een assist van Danilo op Cerny in de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen. De wedstrijd daarna scheurde de Tsjech zijn kruisband.

Kijken we naar de aanvoer dan hoeft Danilo op weinig te rekenen van Menig. De linksbuiten scoorde als zes keer, maar heeft weinig tot geen oog voor zijn medespelers. Hij gaf om die reden dan ook nog geen enkele assist. Ook vanaf het middenveld is er weinig aanvoer. Brama, Zerrouki, Roemeratoe, Bosch en Ilic waren dit seizoen samen goed voor slechts vier assists. Twee daarvan kwamen van Ilic die de komende drie wedstrijden is geschorst. Het ontbreken van een pure nummer tien speelt hierbij een grote rol.

De laatste treffer van FC Twente dateert alweer van zondag 17 januari. Toen scoorde Thijs van Leeuwen in de 22e minuut de 2-0 namens FC Twente. Zondag is het op drie dagen na een maand geleden dat deze laatste treffer viel. Een mooie dag om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Bron: Twentsinsite / Foto's: SV

Hoofdsponsor: