14 september 2018 In de media

‘Moeten onszelf laten zien bij PEC Zwolle’

Na een weekend zonder competitievoetbal vanwege een interlandperiode, rolt de bal komend weekeinde weer in de Eredivisie. Vitesse hervat het seizoen met een uitwedstrijd vs PEC Zwolle. Met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en middenvelder Thulani Serero blikken we vooruit op dit duel.
“Zo’n interlandbreak duurt altijd lang, dus ik ben blij dat er weer een wedstrijd op het programma staat”, vertelt Serero. “Het is altijd maar de vraag hoe spelers terugkeren van interlands. Sommige spelen wel, anderen niet. Daardoor ontstaan er verschillen in de fysieke gesteldheid van de spelers. Maar we zijn er klaar voor”, vult Slutskiy aan.

Drie punten
Vitesse ging in haar laatste duel met 0-4 onderuit vs Ajax. Serero hoopt in Zwolle op een ander wedstrijdverloop. “Tegen Ajax hadden we het lastig, maar PEC Zwolle-uit is een mooie wedstrijd om onszelf te laten zien. Hopelijk pakken we de drie punten.”

Leerproces
Slutskiy heeft de prestaties van PEC Zwolle de afgelopen weken nauwlettend in de gaten gehouden. “Ik heb een aantal wedstrijden van hen gezien, ze hebben een goede indruk achtergelaten. Ik hoop dat we wat geleerd hebben van het duel met Ajax, zodat we ditmaal een beter resultaat weten te behalen”, aldus Slutskiy.

Blessures
De Russische oefenmeester kan geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Rasmus Thelander (enkel) en Charly Musonda. De Chelsea-huurling liep vorige week in het oefenduel met Royal Antwerp FC een knieblessure op en is naar verwachting enkele maanden uitgeschakeld. Arnold Kruiswijk traint inmiddels weer mee met de groep, maar behoort nog niet tot de wedstrijdselectie. Achter de naam van Hilary Gong staat vanwege een lichte knieblessure nog een vraagteken voor het duel met PEC Zwolle.

Supporters
Vitesse kan in Zwolle rekenen op de steun van een flinke supportersschare: maar liefst 374 supporters zijn zondag aanwezig in het MAC³PARK stadion.

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: