8 mei 2016 In de media

Mohammed Allach praat met Rob Maas over toekomst bij Vitesse

Rob Maas blijft wellicht in een andere functie bij Vitesse.
Dat verklaarde technisch directeur Mohammed Allach zondag, nadat de trainer bekend had gemaakt te stoppen als hoofdcoach bij de Arnhemse club.„We gaan samen met Rob zitten om te kijken hoe we de toekomst gaan invullen”, aldus Allach. „We zijn zeer tevreden over Rob. Hij heeft een moeilijk besluit genomen (doelt op opvolging van Bosz, DG). Hij heeft het aangedurfd. Vitesse is geen makkelijke club. Ik vind ook dat hij kundig is. Hij heeft goede dingen gedaan.”

Maas wist dat hij de play-offs moest halen om zijn baan te houden. Allach: ,,Wij evalueren doorlopend. Aan het begin hebben we expliciet met elkaar afgesproken dat we er alles aan doen samen de play-offs te halen. Als je de doelstelling niet bereikt, is dat pijnlijk. Dan betekent dat dat we wat anders gaan doen. Dat was al geruime tijd bekend.”

Als technisch directeur was Allach verantwoordelijk voor de aanstelling van Maas. „Het is nu niet het belangrijkste dat het over mij gaat”, zei Allach over zijn eigen positie en toekomst. „Ik ben niet de enige die een trainer aanstelt. Dat gebeurt bij Vitesse samen met de Raad van Commissarissen, op voordracht van de directie. Dat is een gedeelde verantwoordelijkheid. We gaan nu eerst deze teleurstelling verwerken. En met de juiste mensen in het bedrijf eens goed evalueren. Daar gaan we lering uit trekken. De komende week gaan we goed praten. En dan gaan we vervolgens weer verder.”

Allach gaf aan dat Vitesse met geen andere trainer heeft gesproken. „Absoluut niet.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: