28 februari 2011 In de media

Molhoek bezoekt Playing for Success

Terwijl de deelnemers donderdag 24 februari jl. bezig waren aan een opdracht in het stadion, liepen ze plotseling één van hun helden tegen het lijf; Rogier Molhoek!
In de kleedkamer van Vitesse mochten de kinderen alles vragen wat ze wilden weten van deze speler. Toevallig hadden ze een week eerder al geoefend met het afnemen van een interview en dus hadden ze een flink aantal vragen klaar liggen zoals: "wat doet een voetballer als hij langdurig geblesseerd is"? en "bij welke club had jij je beste periode". Rogier nam ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden, waarna het natuurlijk tijd was voor het maken van foto’s.

Na het interview hebben de kinderen vol trots hun eigen leercentrum onder de Noordtribune laten zien aan Molhoek en wat ze van daaruit zoal doen. Er werd nog even wat gedronken en de kinderen zijn toen aan de slag gegaan om de interviews uit te werken op de computer. Aan het einde van deze boeiende middag heeft Rogier nog handtekeningen uitgedeeld en moest hij helaas weer vertrekken, maar beloofde om snel weer eens te komen kijken.

Playing for Success is een voor Nederland grensverleggend initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen en ict verbeteren. Het gaat om onderpresterende kinderen: ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en soms achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt structureel bij aan het opheffen van deze leerachterstanden. Daarnaast levert Playing for Success een belangrijke bijdrage aan het zelfvertrouwen én een positiever zelfbeeld.

De deelnemers aan deze groep zijn leerlingen afkomstig van OBC Huissen en Leerpark Presikhaaf.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: