2 november 2010 In de media

Moment van de dag: Molhoek terug op het veld

Op een regenachtige en grijze dag scheen op Papendal voor één speler figuurlijk het zonnetje. Na ruim tien maanden betrad Rogier Molhoek weer eens met de voetbalschoenen aan het trainingsveld.
De lach op het gezicht van de middenvelder was dan ook een hele brede. En terecht. Maar liefst tien maanden moest Molhoek de geur van het gras missen en was hij voornamelijk te vinden binnen de muren van Sportcentrum Zeist. Revalideren was hét woord van 2009 en grotendeels ook van 2010. Maar op dinsdag 2 november was alles even anders in het voetballeven van de nummer 8 van Vitesse.

"Een heerlijk en tegelijkertijd ook spannend moment", aldus Molhoek na afloop van zijn eerste veldtraining sinds lange tijd. Ik heb vandaag het grootste gedeelte met de groep mogen meetrainen. Het laatste deel bestond uit een partijspel en toen ben ik samen met de fysiotherapeut en Marcus (Pedersen, red.) op een ander veld apart gaan trainen. Het is nu vooral weer wennen aan het groepsproces en weer lekker met de groep samen zijn op het veld in plaats van alleen maar daarbuiten."

Fysiotherapeut Jasper Steens: "Rogier gaat de komende weken vooral werken aan zijn conditie. Vergeet niet dat hij er bijna een jaar uit is geweest. We laten hem eerst wennen en bouwen zijn belasting langzaam op. Hij moet sowieso eerst minimaal drie weken met de groep trainen voordat we überhaupt nadenken over maken van speelminuten."

Molhoek: "Nu is het belangrijkste dat ik weer op het veld sta, kan trainen en dat mijn enkel het goed houdt. Mijn bezoekjes aan Zeist zal ik de komende weken afbouwen. Deze eerste training geeft echt een heerlijk gevoel. Het heeft lang geduurd, maar nu is het eindelijk weer zover."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: