2 maart 2017 In de media

Monnikenhuize trilt op zijn grondvesten

Een beukende beat laat Supportershome Monnikenhuize op de grondvesten trillen. Binnen dansen ze op de tafels. Buiten spat siervuurwerk hoog boven GelreDome uiteen.
Vitesse heeft zich ten koste van Sparta naar de finale van het KNVB-bekertoernooi gespeeld en dat zorgt voor een enorme ontlading.

Fans van de geelzwarten die niet bij de halve finale in Rotterdam kunnen zijn, komen woensdagavond bij elkaar in het supportershome. Daar is de wedstrijd op groot scherm te zien en moet een stadionsfeer ontstaan. Maar het duurt tot vijf minuten voor het laatste fluitsignaal voordat massaal We gaan met z'n allen naar De Kuip klinkt.

De paar honderd Arnhemmers die wel mee naar Rotterdam zijn, maken lange tijd meer lawaai dan de thuisblijvers. Een enkele enthousiaste kreet klinkt door het supportershome als Rashica in de eerste minuten telkens op rechts doorbreekt. En natuurlijk is er een luide lofzang op Lewis Baker als die Vitesse binnen het kwartier op voorsprong zet. Toch staan de gezichten in het supportershome daarna vooral gespannen.

Vlak voor de rust klinkt voor het eerst Forza Vitesse alsof het op de tribune wordt gezongen. Bij het rustsignaal gaan voorzichtig de eerste gebalde vuisten de lucht in. Maar ondanks de voorsprong ontstaat geen echte feeststemming.

Als Sparta in de tweede helft meer druk uitoefent, vallen de supporters weer stil. De enige luide kreten zijn die van gillende vrouwen wanneer Sparta een kans op de gelijkmaker krijgt. In de 70ste minuut gaan de handen naar het hoofd als Rashica een kans op 2-0 verprutst, maar een minuut later klinkt weer uitbundig uit vele kelen 'Oooh, Lewis Baker' als die de bal wel tussen de palen krijgt. Direct daarna gevolgd door krachttermen als Kashia het leer in eigen doel werkt. Dan gaan enkele keren enkele vrouwen hun stoel om en gaan met de rug naar het scherm zitten. Ze kunnen de spanning niet meer aan.

Maar als kort voor het einde het We gaan met z'n allen naar De Kuip losbarst, beginnen diezelfde vrouwen op de tafels te dansen. ,,We gaan door met feesten tot de supportersbussen uit Rotterdam terug zijn'', laat de supportersvereniging weten.
 

Gelderlander / Foto’s SV – DG

Hoofdsponsor: