20 december 2012 In de media

Monsterzege Vitesse net niet genoeg voor clubrecord

Vitesse boekte woensdag een monsterzege op amateurploeg ADO ’20 uit de Topklasse. In Arnhem werd het maar liefst 10-1. Een verbetering van het clubrecord was het niet; die eer is voorbehouden aan het elftal van het seizoen 1976/77.
Onder de hoede van trainer Henk Wullems werd het destijds in eigen huis 10-0 tegen RVC uit Rijswijk, ook in het bekertoernooi. De grootste zege ooit (*) staat op naam van NAC Breda, dat in het seizoen 1958/59 Dongen met maar liefst 18-1 versloeg.

Hand in hand met het beker- en competitiesucces van Vitesse gaat het individuele succes van spits Wilfried Bony. Na zijn twee treffers tegen ADO ’20 staat de Ivoriaanse aanvaller op een totaal van 22 doelpunten uit 23 wedstrijden, waarvan zestien in de Eredivisie in zeventien duels. Het maakt hem topscorer van onze vaderlandse competitie.

Het predicaat van topscorer maakt Bony nog niet de meest efficiënte aanvaller van de Eredivisieclubs. Die titel is tot op heden weggelegd voor SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason, die in zeventien duels evenzoveel doelpunten maakte waarvan dertien in de competitie en vier in het bekertoernooi. Dat laatste avontuur werd woensdag voor Heerenveen beëindigd door Feyenoord na het nemen van strafschoppen.

VI

Hoofdsponsor: