22 september 2013 In de media

Mooi eerbetoon aan de veteranen

De Supportersvereniging en Vitesse sloegen de handen ineen om de traditionele Airborne-wedstrijd toch mogelijk te maken. De voetbalbond, zendgemachtigde en clubs om de wedstrijd te ruilen werkten niet mee, maar de SV en club lieten zich niet uit het veld slaan.
De veteranen betraden het stadion GelreDome op slag van rust en de Theo Bos Zuid-tribune reageerde meteen hartverwarmend op hun entree.

De veteranen, hun familie en begeleiders genoten zichtbaar van het eresaluut gebracht door de Vitesse-supporters.
 

De Vitesse-directeuren Joost de Wit en Peter Gansler begeleiden Vitesse-eigenaar Merab Jordania naar de Oost-tribune, waar zij door gastheer en SV-voorzitter Stef ten Thij werden ontvangen. Een korte maar hartelijke ontmoeting volgde en er werden handen geschut en een persoonlijk woordje uitgewisseld.
 

Tegelijkertijd klonk Vera Lynn door het stadion en werd een groot Airborne-spandoek, ontworpen door Vitesse-supporter Martijn Schouten en mogelijk gemaakt en uitgevoerd door het SV Sfeerteam op de Theo Bos Zuid-tribune omhoog gehesen.
 

De leden van de band Pipes en Drums verzorgden een passend pauze optreden in het stadion.
 

Alles wat Vitesse liefheeft kleurde even naast geel en zwart ook maroon.

De veteranen en hun gevolg togen na afloop van de wedstrijd naar het Supportershome Monnikenhuize waar een ontmoeting volgde met Vitesse-captain en Man of the Match Guram Kashia. De aanwezige Vitesse-supporters maakten een praatje met de Airborne-veteranen.

De leden van de Pipers en Drums brachten het geheel in sfeer en menig doedelzaknummer schalde door het supportershome. Tot slot verwees het 'We'll meet again' naar 2014, het Airborne-jubileumjaar (70). Ook dan zullen veteranen weer Arnhem bezoeken en de Airborne-wedstrijd op een speciale wijze gevierd worden. Dit alles opnieuw mogelijk gemaakt door de supportersvereniging en Vitesse.
 


Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: