6 oktober 2019 In de media

Mooi eerbetoon aan Theo Bos

De wedstrijd in Arnhem begon met een eerbetoon aan Theo Bos, die zaterdag 54 jaar oud zou zijn geworden. In de vierde minuut gingen alle supporters staan en werd er geklapt om het clubicoon te herdenken.
Theo Bos alleen uit voor Vitesse, waar hij in de periode van 1983 tot 1998 onder contract stond. Hij speelde met rugnummer 4.

Als kind woonde hij in de Arnhemse volkswijk Geitenkamp, in de buurt van stadion Nieuw-Monnikenhuize, waar Vitesse in die tijd wedstrijden speelde. In 1979 maakte hij de overstap van amateurclub Sempre Avanti naar de C-jeugd van Vitesse. Als A-junior mocht hij onder trainer Leen Looijen in 1983 voor het eerst invallen in het eerste elftal van Vitesse.

Na zijn spelerscarrière begon hij een carrière als trainer. In die hoedanigheid fungeerde Bos als hoofdtrainer van FC Den Bosch (2005-2009), Vitesse (2009-2010), Polonia Warschau en FC Dordrecht (2011-2012). In verband met zijn ziekte trok hij zich in juli 2012 terug uit de voetballerij, waarna hij op 28 februari 2013 op 47-jarige leeftijd, aan de gevolgen van alvleesklierkanker overleed.

Theo Bos wordt beschouwd als een belangrijk symbool voor zowel Vitesse als van Arnhem. Door zijn rol in het eerste voetbalteam van Vitesse droeg hij sterk bij aan de successen van de club. Hij groeide uit tot wel het grootste boegbeeld van de club. Vanwege zijn jarenlange trouwe dienst voor de club kreeg Bos de bijnaam Mister Vitesse.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: