1 november 2013 In de media

Mooie dag voor Hutchinson

Huurling van Chelsea maakt zijn eerste minuten voor Vitesse en speelt ruim een uur tegen Noordwijk.
Voor de meeste spelers van Vitesse was het gisteravond een verplicht nummertje, de KN­VB- bekerwedstrijd in GelreDome tegen topklasser Noordwijk (5-0). Maar niet voor Sam Hutchinson.
De 24-jarige verdediger maakte zijn officiële debuut voor Vitesse. „Dit is een heel goede dag voor mij”, zei de Engelse huurling van Chelsea.

Hutchinson kwam nog niet eer­der in actie, aangezien hij niet fit was toen Vitesse hem overnam van Chelsea. De verdediger heeft veel blessureleed achter zich en was vanwege een zware kniebles­sure zelfs een poosje gestopt met voetballen.

„Het mentale aspect is heel moei­­lijk”, zei Hutchinson. „Zelfs in de voorbije maanden, hier in Neder­land, heb ik wel eens gedacht er­mee te stoppen. Het zijn ups en downs, waarmee je te maken hebt als je veel geblesseerd bent en telkens bezig bent terug te ko­men.”

De laatste maanden trainde hij zich fit, samen met de medische staf van Vitesse op het nationaal sportcentrum Papendal. „Het lijkt misschien of het lang heeft ge­duurd, voordat ik kon spelen.

Maar voor mij was dat niet zo. Ik wist dat ik geduld moest hebben, want ik ken mijn situatie. De trai­ner (Peter Bosz, red.) legt me geen enkele druk op en ik werk ook prettig samen met de men­sen van de medische staf”, aldus Hutchinson. „Ik moet veel geduld hebben. Dat is soms best moei­lijk, want het enige dat ik wil is voetballen.”

Daarom koos hij afgelopen zomer ook voor een avontuur bij Vitesse. „Ik wil wedstrijden spelen. Zo veel mogelijk. Maar zonder risi­co’s te nemen. Ik heb de tijd.

In Engeland ben ik nog jong. In Nederland ben ik misschien al oud, omdat ze daar jonge spelers sneller brengen dan in Engeland.

Daar is het spel fysieker en moet je soms drie keer per week spelen. Dat is lastiger voor een jonge voet­baller. Daarom is de nederlandse competitie voor mij ideaal.”

Hutchinson speelde gisteravond rechts in het verdedigingscen­trum. Hij kan ook als rechtsachter uit de voeten. Welke positie zijn voorkeur heeft? „Dat maakt me niets uit. Ik speel overal waar de trainer me wil hebben. Ik heb geen favoriete plek, want ik ben niet zo veeleisend, haha”, aldus Hutchinson, die na het duel kramp had. „Ik heb nu 65 minu­ten gespeeld. Dat geeft een goed gevoel, maar het zal nog een lan­ge weg zijn tot ik weer helemaal fit ben.”


 

Peter Bosz: ‘Sam Hutchinson heeft het goed gedaan’

Vitesse-trainer Peter Bosz was gisteravond tevreden na de 5-0 zege op Noordwijk in het bekertoernooi. „Het ging erom dat we doorkomen naar de volgen­de ronde en dat we geen blessu­res oplopen”, zei Bosz. „En dat is allebei gelukt.”

Bosz hield een handvol basisspe­lers aan de kant, vergeleken met het competitieduel van zondag te­gen FC Groningen (2-2). Zo ont­brak ook Lucas Piazon. „Hij had een knietje gekregen en ik wilde geen risico met hem nemen. Ik weet niet of hij er zaterdag tegen Ajax weer bij zal zijn”, aldus Bosz, die Sam Hutchinson liet debute­ren in een officiële wedstrijd.

„Het was voor hem een mogelijk­heid om minuten te maken. Voor hem gold dat hij vooral geconcen­treerd moest zijn. Hij heeft het goed gedaan.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: