6 maart 2020 In de media

Morgen geen spelers in het supportershome vanwege Corona-virus

Alle spelers in de Eredivisie hebben het verzoek gekregen om vanaf de komende speelronde geen handen te schudden. Ook heeft de Eredivisie CV verzocht de hand van de mascottes niet vast te houden tijdens het betreden van het veld. De maatregelen worden genomen vanwege het Corona-virus.
'We hebben deze memo uitgevaardigd omdat we de clubs een handvat willen geven', bevestigt algemeen directeur Mattijs Manders van de Eredivisie CV. 'We hebben het protocol zoveel mogelijk aangescherpt als het gaat om licht contact. Het gaat ons erom dat spelers maximaal beschermd worden tegen besmettingsgevaar.'

Normaal gesproken schudden alle spelers elkaar voorafgaand aan de wedstrijd de hand, maar een handdruk is een van de manieren waarop het Corona-virus wordt overgebracht. Donderdag kozen de spelers van Feyenoord en NAC Breda er voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi al voor om geen handen te schudden.

[red]: Dit houdt dus in dat ook na afloop van de wedstrijd er geen spelers in het Home zullen komen. Echter het verloten van een wedstrijdshirt zal WEL gewoon plaatsvinden, dus hopelijk zien we jullie allen morgen gewoon in de gezelligste voetbalhuiskamer van Arnhem!
 
VI – SV / foto’s SV

Hoofdsponsor: