26 april 2018 In de media

Mount toptiener van Chelsea bij Vitesse

Mason Mount bewijst zich dit seizoen bij Vitesse als het toptalent van Chelsea. De Engelsman heeft in deze competitiejaargang het beste rendement van alle tieners in de eredivisie.
Mount (19) staat samen met Ajacied Justin Kluivert en de Japanner Ritsu Doan van FC Groningen op acht doelpunten. Maar Mount heeft dit seizoen meer assists verzorgd dan elke andere tiener. De Engelse jeugdinternational staat nu alweer zes keer aan de basis van een goal van Vitesse.

Mount gaf in elk van zijn laatste twee eredivisiewedstrijden een assist. De laatste speler van Vitesse die binnen een seizoen in meer dan twee opeenvolgende wedstrijden een assist gaf, was Abiola Dauda. Hij kwam in de maanden september oktober 2014 tot drie op een rij.Opnieuw hurenVitesse heeft bij Chelsea de aanvraag uitstaan om Mount nog een seizoen te huren. Hoewel de Brit zich goed voelt in Arnhem, is er over zijn toekomst nog niets beslist.

Mount werd vorig jaar door Chelsea uitgeroepen tot beste speler van de jeugdacademie. Hij werd in de zomer met Engeland O19 ook Europees kampioen. Hij is bezig aan zijn eerste huurjaar bij Vitesse.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: