30 mei 2021 In de media

Mount van Vitesse naar CL-winst met Chelsea: ‘Lange reis om hier te komen’

Mason Mount dacht na het winnen van de Champions League met Chelsea even terug aan de weg die hij had afgelegd. Hij kwam als 6-jarige in de jeugd bij de ‘Blues’ en speelde 3 jaar geleden op huurbasis bij Vitesse. “Het was een lange reis om hier te komen”, zei de 22-jarige Engelsman bij BT Sport.

“Ik kwam mijn vader net tegen, hij barstte in tranen uit. Deze prijs is ook voor de academie van Chelsea.”

Beste team ter wereld

Met Mount en verdediger Reece James stonden 2 spelers uit de eigen opleiding in de basis bij Chelsea. De middenvelder leidde kort voor rust met een splijtende dieptepass op Kai Havertz het enige doelpunt van de finale in (1-0). “Ik heb met Chelsea 2 keer de finale van de FA Cup gespeeld, 2 keer verloren we. Dat deed zoveel pijn. Ik heb er altijd van gedroomd om een finale te winnen met Chelsea.”

“Ik kwam als kind naar deze club. Om dan nu de Champions League te winnen, dat is heel speciaal. Wij zijn op dit moment het beste team ter wereld. Dat kan niemand ons meer afnemen”, zei de geëmotioneerde Mount.

Jaartje bij Vitesse

De Engelsman speelde in het seizoen 2017-2018 op huurbasis voor Vitesse. Hij maakte in het geel-zwart 9 doelpunten in de Eredivisie. Het seizoen erop kwam Mount op huurbasis uit voor Derby County. De ervaring die hij opdeed in Arnhem en in Derby, nam hij mee terug naar Chelsea. Sindsdien is Mount een vaste waarde op het middenveld van de blauwe brigade uit Londen. Hij gaat ook met Engeland naar het EK.

Lazio Roma – Vitesse 1 -1
Groepsfase Europa League
Rome 2017

Bron: Sportnieuws / Foto's: SV

Hoofdsponsor: