5 november 2019 In de media

Mount: “Mijn periode bij Vitesse was heel erg belangrijk”

Hoofd scouting van Vitesse Marc van Hintum is nog altijd lyrisch over Mason Mount, die het dinsdagavond met Chelsea opnieuw opneemt tegen Ajax in de Champions League.
De middenvelder speelde in het seizoen 2017/'18 op huurbasis voor Vitesse.

Toenmalig technisch directeur Marc van Hintum vond Mount een geschenk uit de hemel. "Dit is de beste speler van Chelsea die ik ooit bij Vitesse heb gezien", zegt de ex-international in De Telegraaf. "Mason is zó ongelooflijk allround. Hij kan alles en is extreem goed qua mentaliteit. Ik kan eigenlijk niets opnoemen waar hij minder in is."

"Mount scoorde bij ons koppend, met links, met rechts. Hij is snel op de eerste meters, heeft inhoud, is volkomen tweebenig en vaardig in de kleine ruimte, kapt en draait kort en heeft een versnelling met de bal aan de voet", somt Van Hintum op. "Zijn compleetheid maakt hem exceptioneel. Ook zonder transferban voor Chelsea was hij honderd procent zeker in hun eerste gekomen."

Ook Fraser, destijds trainer van de Arnhemmers, is niet verrast door de opmars van de inmiddels twintigjarige Mount bij Chelsea. "Ik heb het genoegen gehad met Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jonathan de Guzman te mogen werken. Stuk voor stuk topspelers met op jonge leeftijd al een geweldige drive. Maar voor mijn gevoel was Mason nóg iets verder."

Mason Mount is Arnhem nog niet vergeten, zo vertelt hij in de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd van Chelsea tegen Ajax. Mount: "Mijn periode bij Vitesse was heel erg belangrijk voor mij. Naar het buitenland gaan op 18-jarige leeftijd was een bijzondere ervaring. Ik kreeg veel speeltijd bij Vitesse en ben er beter geworden als voetballer."

Mount vervolgt:" Ik ben in Arnhem en bij Vitesse als mens gegroeid en het was absoluut een 'kick start' van mijn loopbaan en waar ik nu sta."

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: