1 augustus 2020 In de media

Mount: ‘Huurperiode bij Vitesse was een briljante beslissing’

Op de dag waarop hij met Chelsea strijdt om de FA Cup-winst heeft Mason Mount de tijd genomen om stil te staan bij zijn razendsnelle ontwikkeling.
De 21-jarige middenvelder speelde nog maar twee jaar geleden bij Vitesse, waar Chelsea hem destijds stalde. Na een huurperiode bij Derby County achtte Lampard Mount rijp voor de hoofdmacht van The Blues. Beiden werkten bij Derby ook al samen.

'Het was een briljante beslissing om naar Vitesse te gaan, een heel goede huurperiode', blikt Mount in gesprek met The Times terug op zijn jaar in Arnhem. 'Het is anders om in de Eredivisie te spelen. Ik heb daar zo veel geleerd. Ik ben ze bij Vitesse echt dankbaar voor wat ze hebben gedaan voor me.'

'Het zal niet voor iedereen werken om op zo'n jonge leeftijd naar het buitenland te vertrekken', vervolgt de inmiddels zesvoudige international. 'Mentaal moet je sterk zijn om zo ver van je familie te zijn. Ik was destijds achttien jaar.'

Mount werkte in het voorbije Premier League-seizoen liefst 37 wedstrijden af. Hierin maakte de middenvelder zeven goals, waaronder de 1-0 in het treffen met Wolverhampton Wanderers op de laatste speeldag. Chelsea zegevierde met 2-0 in dat duel en mag zich volgend seizoen melden in de groepsfase van de Champions League.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: