2 mei 2018 In de media

Mount: ‘Alleen Vitesse is concreet’

Mason Mount neemt alle transfergeruchten voor kennisgeving aan. De sterspeler van Vitesse wordt voor volgend seizoen aan tal van clubs in Europa gekoppeld. ,,Maar dat zijn allemaal maar geruchten”, zegt hij. ,,Ik heb met geen enkele club contact.”
Mount (19) maakt als huurling van Chelsea dit seizoen furore bij Vitesse. Hij staat alweer op negen goals en zeven assists. De bron van de laatste roddel is The Sun, vermaard boulevardkrant in Engeland. Dan kan hij naar Ajax, PSV, Sporting Lissabon, Werder Bremen en een zwik Engelse clubs. ,,Maar vooralsnog is alleen Vitesse concreet”, stelt Mount. ,,Dat is al langer bekend.”

De club uit Arnhem heeft in de winter bij Chelsea al het verzoek ingediend Mount nog een jaar te huren. ,,Ik hoor en lees nu verder verhalen van clubs, maar daar kan ik werkelijk niets mee”, zegt de Engelse jeugdinternational. ,,Ik heb nog helemaal niets gehoord vanuit mijn familie of mijn management.”

EK met Engeland
Mount blijft ijzig kalm onder alle aandacht. ,,Ik richt me alleen op Vitesse. We gaan de play-offs in en die wil ik winnen. Daarna wacht het EK met Engeland Onder 19. En dan keer ik in de zomer gewoon terug bij Chelsea. Zoals afgesproken. Daarna wordt pas echt duidelijk waar ik volgend seizoen voetbal.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: