19 mei 2010 In de media

Mourad Besselink hoopt op Vitesse

Voetbalclub Arnhemse Boys loopt grote kans één van zijn smaakmakers te verliezen. Aanval­ler Mourad Besselink ( 19) heeft er al twee proeftrainingen bij Vitesse opzitten en hoort deze week of er komend seizoen plaats is voor hem bij Jong Vitesse/AGOVV.
De aanvaller van de vierdeklasser verdiende de uitnodiging van Vit­esse op basis van zijn sterke spel na de winterstop. Met tien treffers had Besselink een groot aandeel in het bereiken van de nacompetitie. Afgelopen weekeinde was de snel­le spits ook weer twee keer succes­vol in het nacompetitieduel tegen HAVO.

Besselink heeft een goed gevoel overgehouden aan de trainingen, maar was wel wel onder de indruk van het niveau. „ De eerste training begon ik niet goed, maar ik herstel­de mij gelukkig snel. Op de twee­de training speelde ik met Santi Kolk en Alexander Büttner, dan ben je onwillekeurig toch geïmpo­neerd. Hopelijk heb ik voldoende laten zien.”

Een overgang zou weer een opval­lende stap zijn in de toch al grilli­ge carrière van Besselink. De aan­valler die begon bij Eldenia, heeft met NEC, AGOVV en Go Ahead Eagles namelijk al de nodige erva­ringen in het profvoetbal achter de rug. Na drie jaar Go Ahead Eagles gooide Besselink als A- junior ech­ter de handdoek om dit seizoen bij Arnhemse Boys weer op te dui­ken. „ De combinatie van voetbal­len in Deventer en studeren in Arnhem was te zwaar”, aldus Bes­selink. Een beslissing waar de aan­valler nu spijt van heeft. „Ik ben benieuwd waar ik gestaan zou heb­ben, als ik toen een andere keuze had gemaakt. Zeker als je jongens waar je mee samengespeeld hebt nu ziet doorbreken.”

Besselink vindt dat hij klaar is voor een stapje hoger, ook als een overgang naar Vitesse er niet in zit ( FC Presikhaaf is geïnteresseerd, red.). De aanvaller heeft daarbij naar eigen zeggen veel te danken aan zijn huidige trainer Patrick Baltus, in zijn actieve jaren zelf een gevreesde schutter. „ De leuke acties heb ik van nature, maar de rust ontbrak nogal eens voor het doel. Op dat vlak heb ik van de trainer veel opgestoken en dat zie je terug in het aantal doelpunten. De oefenmeester zelf is lovend over zijn pupil, maar vindt wel dat er nog wat ontbreekt. „Hij moet tactisch nog sterker worden.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: