30 juli 2014 In de media

Mourinho: ‘Ik wil Vitesse bedanken’

Chelsea kwam woensdagavond op bezoek bij Vitesse en won met 3-1. Manager Jose Mourinho was na afloop tevreden.
Door doelpunten van Mohamed Salah, Cesc Fabregas en Nemanja Matic kwam Chelsea op 3-0. Vlak voor tijd deed Uros Durdevic namens Vitesse nog wat terug. Tegenover de camera van FOX Sports gaf Mourinho complimenten aan Vitesse.

"Vitesse heeft ons gegeven wat we nodig hadden en wilden. Dit was een goede trainingssessie, snel en intens. Vitesse wilde voetbal spelen. Ze spelen in een hoog tempo en daar heb je kwaliteit voor nodig en ook tactisch was het goed. Qua fysiek was dit ook wat we nodig hadden. Ik bedank daarom Vitesse voor de wedstrijd die ze ons hebben gegeven.”Vitesse schuwde de duels niet en ging er soms hard in.

Volgens Mourinho was het geen te harde wedstrijd. "Nee, voetbal is soms hard. Er was niets verkeerd aan. Ik heb alleen maar jongens gezien die er een wedstrijd van wilden maken. Het was allemaal prima. Niemand is geblesseerd geraakt. Ik hoop dat het voor Vitesse een positieve ervaring was om tegen een ploeg als Chelsea te spelen, een ploeg van een ander niveau. Ook voor ons was het een goede ervaring."

"Mooi voor Van Ginkel"
Marco van Ginkel speelde zeventig minuten in het shirt van Vitesse. Twintig minuten voor tijd werd hij door Mourinho naar de kant gehaald. Hij verliet het veld met applaus. "Daarom haalde ik hem ook naar de kant, zodat hij kon voelen dat mensen hier hem niet zijn vergeten en hem waarderen. Hij speelde een goede wedstrijd."
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: