9 januari 2019 In de media

Mukhtar Ali blijft rustig op de bank, maar denkt wel aan transfer

Het leven voor Mukhtar Ali bij Vitesse is er niet eentje die over rozen gaat. De Brit met een Saoedisch paspoort wordt amper in het eerste elftal gebruikt. Opvallend is dat het Ali niet heel veel lijkt te doen, al zal hij met zijn gedachten ook al wel stiekem bij de toekomst zijn.
Ali werd in het seizoen 2016/2017 verhuurd door Chelsea aan Vitesse. In dat jaar speelde de Brit al amper, maar toch besloot Vitesse hem te kopen. Een transfer die door niet door iedereen werd begrepen. 

Ali speelde onder trainer Henk Fraser amper en hoopte begin dit seizoen dan een nieuwe start te kunnen maken onder de leiding van coach Leonid Slutskiy, maar ook daar lukte dat niet echt. Hij mocht in competitieverband alleen invallen tegen Heracles, in de 92e minuut. 

Niet echt waar je op hoopt als voetballer, toch blijft Ali rustig. 'Natuurlijk ben ik niet blij met het aantal speelminuten, maar de manager kiest hiervoor. Dan respecteer ik dat. Daarnaast weet ik echt wel dat ik drie hele goede middenvelders voor mij heb.'

Als centrale verdediger
Op het trainingskamp in Portugal, deze week, mocht Ali dan eindelijk wat langer spelen. Hij mocht een hele helft meedoen tegen VFL Wolfsburg, als centrale verdediger. Niet echt de positie voor een geboren middenvelder. 

'Het was wat ongewoon ja. Ik ben als middenvelder wel gewend om te verdedigen, maar dit was natuurlijk nog verdedigender. Maar ik klaag niet, want ik moet in vorm komen, fit blijven en hopen op de kansen. Iedereen wil natuurlijk spelen. Desnoods speel ik als keeper', grapt de Brit.

Transfer
Ali merkt ondertussen wel dat het spelen bij Vitesse een moeilijk verhaal gaat worden. Een transfer speelt dan ook door zijn hoofd. 'Dat zal nu niet gebeuren, dat heeft ook niet mijn voorkeur. In de winter is het ook moeilijk om weg te gaan. Ik heb toch echt een voorkeur voor een zomerse transfer, zodat ik fris aan een seizoen kan beginnen.

'Maar eerst hoop ik natuurlijk op meer speelminuten, want ik verbeter mezelf nog iedere dag. En ik weet zeker dat de eredivisie mijn niveau is, 100 procent, echt waar.'

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: