29 januari 2017 In de media

Mukhtar Ali per direct naar Vitesse

Mukhtar Ali sluit per direct aan bij de selectie van Vitesse. De 19-jarige middenvelder komt de rest van het seizoen op huurbasis over van Chelsea FC.
De voormalig jeugdinternational van Engeland O16 en O17 komt over van het beloftenelftal van de Londense topclub. Ali begon in de jeugdopleiding van het Londense Leyton Orient voordat hij de overstap maakte naar The Blues. Ali won bij Chelsea FC in seizoenen 2013|2014, 2014|2015 en 2015|2016 de FA Youth Cup en in het laatstgenoemde seizoen ook de UEFA Youth League. Met 42 optredens in alle competities was Ali, op één speler na, afgelopen seizoen degene met de meeste optredens achter zijn naam. Ook werd hij twee keer genomineerd voor International Somali Sportsman of the Year.

De in Mogadishu (Somalië) geboren nieuwkomer Ali: "Ik ben heel blij om in Arnhem te zijn. Ik zie het als een prachtige uitdaging en kijk er naar uit om ervaring op te doen in de Eredivisie. Ik heb van onder meer Dominic Solanke en Lewis Baker gehoord dat Vitesse een geweldige club is met veel ontwikkelmogelijkheden. Ik kan niet wachten om te trainen en spelen bij Vitesse."

Technisch directeur Mo Allach: "We hebben na het vertrek van Sheran Yeini snel gehandeld door met Mukhtar een controlerende middenvelder, die op meerdere posities op het middenveld inzetbaar is, aan de selectie toe te voegen. Hij stond al langer op onze wensenlijst. Met Mukhtar hebben we die positie op het middenveld weer dubbel bezet. We hebben bewust gekozen voor een huurconstructie. Juist ook om ruimte en flexibiliteit te laten voor beloftenspelers die op de deur kloppen bij de A-selectie."

Na Alexander Büttner, die zaterdag weer zijn eerste minuten in het geel-zwart maakte bij Jong Vitesse, is Ali de tweede winterse versterking. Kosuke Ota, Abiola Dauda en Sheran Yeini bewandelden juist de omgekeerde weg en spelen inmiddels bij andere clubs.

Ali gaat spelen met rugnummer 8.
 

 
VitesseTV / Foto’s VitesseTV

Hoofdsponsor: