23 september 2014 In de media

Multifunctionele verdediger Kruiswijk

Linksback, linker centrale verdediger en zaterdag rechter centrale verdediger. Arnold Kruiswijk heeft bij Vitesse de afgelopen drie wedstrijden telkens een andere positie bekleed.[
Tegen sc Heerenveen zaterdag verving hij de geblesseerde Guram Kashia, die een teen heeft gebroken. "Mijn voorkeur is links centraal. Ik kwam nu veel vóór mijn rechterbeen uit. Ik kan er wel mee trappen, maar het is ook weer niet dat ik daarmee een cross-pass over grote afstand geef", vertelt de zomeraanwinst.

"Maar ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Ik probeer het altijd zo goed mogelijk in te vullen." Na de 1-1 remise bleef Vitesse op de zeventiende plaats staan. "We willen de aansluiting vinden bij de middenmoot, maar schieten heel weinig op met een punt."

"Maar het was net niet goed genoeg. Anders win je deze wedstrijd. Op het laatst werden we slordig en moet je nog oppassen ook." Het thuisduel zaterdag stond in het teken van Airborne, de herdenking rond de Slag van Arnhem, nu 70 jaar geleden. "Dat gaat om iets meer dan voetbal. Ik vind het goed dat Vitesse daar ook aandacht aan besteedt. Alleen had ik de uitslag nu erg graag anders gezien."
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: