17 augustus 2010 In de media

Munsterman: ‘Vitesse kampioen? Zie ik nog gebeuren ook’

De overige clubs uit de Eredivisie hebben met gemengde gevoelens gereageerd op de overname van Vitesse.

Twente-voorzitter Joop Munsterman stelt dat ‘met geld alles te koop is’, dus ook de landstitel, maar Rik van den Boog van Ajax wil het eerst nog maar eens zien: “Een eigenaar brengt niet altijd succes. En als er succes komt, blijkt dat maar al te vaak kortstondig.”

Volgens de algemeen directeur van de Nederlandse recordkampioen hoort de overname van Vitesse bij het moderne voetbal. “Het is iets van nu en het moest er waarschijnlijk gewoon eens van komen dat een Nederlandse club een buitenlandse eigenaar krijgt”, zei Van den Boog. “Dat Vitesse nu voor de titel wil gaan, vinden wij prima. Als Vitesse erbij kan komen, maakt dat de competitie sterker. Benieuwd hoe ze het gaan opbouwen, want een titelkandidaat koop je niet, die maak je op het veld onder leiding van een trainer.”

Munsterman spreekt van een ‘interessante ontwikkeling’: “Voor FC Twente zou dit nooit een optie zijn, voor Vitesse wel. Iedereen kiest zijn eigen weg. Willen ze landskampioen worden? Dat zie ik nog gebeuren ook. Als de nieuwe eigenaar per jaar vijftig tot honderd miljoen in Vitesse pompt, moet dat kunnen. Dan blazen ze de traditionele en huidige topclubs gewoon weg. En voor de supporters maakt het niet uit wie de eigenaar is, dat zie je bij clubs als Chelsea en Manchester City ook. Zij juichen toch wel voor hun club.”

“Het heeft veel weg van een sprookjesverhaal, maar wel één waarin het toch echt lijkt te gebeuren”, voegde Frans van Seumeren van FC Utrecht toe. “Ik ben heel benieuwd hoe dit afloopt. Ik denk wel dat er nu meer clubs zullen volgen. Bij Utrecht zijn we er niet bang van, omdat het nog onzeker is wat er gaat gebeuren bij Vitesse. We zetten gewoon onze eigen lijn voort.”

AD

Hoofdsponsor: