2 januari 2021 In de media

Munten maken plaats voor digitaal betalingssysteem in het supportershome

Als het Supportershome Monnikenhuize straks weer open kan, betalen supporters van Vitesse niet meer met de oude vertrouwde munten. Ze maken plaats voor een digitaal betalingssysteem, waarmee iedereen sneller kan worden geholpen.

De Supportersvereniging Vitesse (SV) werkt daar­voor samen met Twelve, een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in kassasystemen voor sport­clubs. De verandering moet leiden tot meer ge­bruiksgemak en andere voordelen voor suppor­ters, zoals een hogere doorloopsnelheid aan de bar en in de keuken. Daarnaast maakt het systeem het makkelijker voor de SV om de prijzen van de verschillende drankjes en snacks aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld de prijs van koffie naar bene­den en die van een glas bier iets omhoog.

Munten maken plaats voor app of oplaadbare betaalpas

Wanneer het supportershome weer opengaat, stuit je bij de bar op gloednieuwe kassa’s waar je kunt afrekenen via een app op je telefoon of met een oplaadbare betaalpas. Die pas is straks te verkrij­gen bij de bekende kiosk in het home. Het saldo op de kaart kun je opladen wanneer dat het beste uitkomt. Dat betekent: niet meer telkens in de rij staan om muntjes te kopen. Natuurlijk blijft het wel mogelijk je pas bij de kiosk op te laden met contant geld.

Digitaal betalen heeft meer voordelen:

–  Eenvoudig een groepsrekening aanmaken en be­heren met je voetbalvrienden;

–  Profiteren van leuke deals, kortingen en spaar­acties;

–  Geen losse muntjes meer in je broekzakken die je kunt verliezen. Wanneer je je pasje kwijtraakt, kan de SV deze voor je blokkeren;

– Contactloos en coronaveilig;

– Keuze tussen pasje en app.

Uiteraard biedt de SV de mogelijkheid oude mun­ten in te leveren voor tegoed in het nieuwe be­taalsysteem.

Uitgebreide informatie vooraf

Op dit moment zijn vrijwilligers druk bezig om alle technische voorbereidingen te treffen die nodig zijn voor de nieuwe kassa’s. Daarnaast wordt na­gedacht over onder meer de routing, kiosk en com­municatie. SV-bestuurslid Maureen Kraaij-Beijer heeft de vrijwilligers van het supportershome al in een vroeg stadium geïnformeerd.

Uiteraard wor­den zij voor het supportershome opent uitgeno­digd om alles uitgebreid te testen en feedback te geven. ‘Wij hebben een uitgebreide demonstratie gehad en die zag er goed uit’, zegt Kraaij-Beijer. ‘Ik denk dat wij er bij de supportersvereniging ook heel veel plezier van zullen hebben en dat het nieuwe systeem iedereen veel voordelen biedt.’

Zodra het supportershome weer open gaat wordt jij als supporter uitgebreid geïnformeerd via deze website en onze social media kanalen.

‘Wij hebben een uitgebreide demonstratie gehad en die zag er goed uit’

Bron: Supportersvereniging Vitesse - Zwart op Geel / Foto's: SV

Hoofdsponsor: