8 maart 2019 In de media

Musonda keert na kort verblijf bij Vitesse alweer terug naar Londen

Charly Musonda is alweer vertrokken bij Vitesse. De huurling van Chelsea kampt met nieuwe knieproblemen. De Belg is daarom teruggekeerd naar Londen om verder te worden behandeld.
Musonda (21) kampt het hele seizoen al met knieproblemen. In september raakte de Belg bij zijn eerste optreden voor Vitesse, een oefenduel met Royal Antwerp FC, geblesseerd aan het gewricht. Er was kruisbandletsel.

De aanvaller herstelde daarna bij Chelsea. Uiteindelijk keerde hij enkele weken geleden terug in Arnhem. Maar hij is na enkele trainingen bij Vitesse nu weer afgehaakt. Hij gaat in Londen weer revalideren.

Musonda heeft al met al nog geen minuut in de competitie gespeeld voor Vitesse. De kans dat hij dit seizoen nog aansluit, is klein.

Slutskiy
Vitesse-coach Leonid Slutskiy baalt van de aanhoudende blessures in Arnhem. De club wordt het hele seizoen al geplaagd door fysieke malheur.

,,Het zijn allemaal ongelukken”, zegt de Rus. ,,Het heeft niets te maken met spierblessures. Blessures horen bij topsport, maar bij ons is de lijst wel lang. Musonda is een tegenvaller. Maar de grootste klap was de kwetsuur van Tim Matavz. Een spits vervangen is erg moeilijk. Dat is overal. Ook bij Chelsea. Wij zijn Vitesse. We hebben niet twee gelijkwaardige spitsen in de selectie. Dat was ten tijde van Bony en Van Wolfswinkel ook niet het geval.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: