14 december 2018 In de media

Musonda wil half januari terug zijn bij Vitesse

Charly Musonda wil halverwege januari weer terugkeren bij Vitesse. De Belg gaat ervan uit dan volledig hersteld te zijn van zijn knieblessure.
Hij hoopt als huurling van Chelsea nog een half jaar in de eredivisie te spelen.Lex Lammers 14-12-18, 07:34 Laatste update: 07:38

Vitesse en Chelsea bepalen na de jaarwisseling of Musonda (22) de oversteek naar Arnhem maakt. Dan is in Londen volledig inzicht in de fysieke staat van de Brusselaar. De multifunctionele aanvaller herstelt van kruisbandletsel.

,,Ik heb even tegenslag gehad”, vertelt Musonda desgevraagd. ,,Maar ik loop nu op schema. Zoals de planning nu is, moet ik in de derde week van januari weer fit zijn. Dan zou ik dus na het trainingskamp van Vitesse in Portugal weer aansluiten bij de groep. Ik hoop echt dat alles nu mee zit.”UitleenperiodesVitesse haalde Musonda op de slotdag van de zomerse transferperiode op huurbasis binnen. De Belg had onfortuinlijke uitleenperiodes bij Betis Sevilla en Celtic Glasgow achter de rug. Hij wilde in Nederland een verse start maken.

Maar de jonge Belg speelde vervolgens nog geen minuut competitie voor de Arnhemse club. De Chelsea-huurling liep begin september bij zijn debuut in een oefenwedstrijd tegen Royal Antwerp FC een zware knieblessure op.OngeduldigVolgens protocol voegde Musonda zich bij Chelsea voor zijn herstel. In november leek hij terug te keren, maar de knie speelde opnieuw op. ,,Dat is vervelend, want als topsporter heb je geen geduld”, stelt Musonda. ,,Ik werk al maanden hard aan mijn terugkeer. Nu gaat het echt de goede kant op.”

Musonda wordt bij Chelsea aan een strak regime onderworpen. ,,Ik meld me om negen uur ’s ochtends op de club. Dan heb ik krachttraining en stabiliteitsoefeningen. Daarna is er lunch en ’s middags train ik op het veld. Met bal, zonder bal. Ik ben dan rond vier uur klaar. Het is een pittig programma. Ik heb twee trainers, die met mij dit traject afwerken. Conditioneel zit ik al goed.”
 

Gelderlander / Foto’s SV – CFC

Hoofdsponsor: