22 oktober 2021 In de media

Na Feyenoord, NEC en Spurs wacht Vitesse nu mentale uitdaging tegen Go Ahead

Vitesse won de afgelopen weken in spannende en belangrijke wedstrijden tegen Feyenoord, NEC en Tottenham Hotspur. Maar zondag wacht nu de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Iets van hele andere orde. Er wacht vooral een mentale uitdaging, zo bevestigt trainer Thomas Letsch.

Vitesse-trainer Thomas Letsch oogt wat vermoeid vanmorgen op Papendal na de stunt tegen Tottenham donderdagavond. “Ik ben nog steeds hartstikke trots op wat we gepresteerd hebben, maar ik zat gisteravond vol adrenaline. Ik ben dus wat moe.” Maar tijd om uit te rusten is er niet. Go Ahead Eagles komt zondag op bezoek in GelreDome, dus de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur.

En die wedstrijd is wel wat anders dan de laatste weken. Vitesse speelde tegen Feyenoord, NEC en Tottenham. Wedstrijden waar je je als speler wat minder moeilijk voor hoeft op te laden, dan de wedstrijd die nu voor de deur staat. Want Go Ahead is, met alle respect, een tegenstander van een minder groot formaat. “Maar ook deze belangrijke wedstrijd moeten we winnen. Het belangrijkste is nu inderdaad dat iedereen weet hoe belangrijk deze wedstrijd ook weer is. Dat we elke wedstrijd hetzelfde beschouwen.”

Maar dat is niet zo simpel, beseft de Duitse trainer ook. “Dat is een kwaliteitsverhaal. Het begint al bij de trainers. Wij moeten met dezelfde intensiteit en overtuiging de trainingen doen. Als wij het minder overtuigend brengen, wordt het ook lastiger voor de spelers. Dat kan in het hoofd gaan zitten. Het lichaam kan wel door, maar het hoofd is het belangrijkste”, stelt Letsch.

Maar Go Ahead wordt zeker niet onderschat, zegt de trainer. “Ik zie een ontwikkeling in mijn team. Ze willen elke wedstrijd hongerig zijn en weer succesvol zijn. Niemand gaat Go Ahead onderschatten. Ook al spelen zij thuis misschien beter dan uit, maar dat zijn maar statistieken. Zij hebben met Kees van Wonderen een trainer met een duidelijk plan en ze zijn in de omschakelingheel gevaarlijk. We zijn dus echt voorbereid op ze.”

Stabieler Vitesse

Vitesse had eerder dit jaar nog wel eens problemen met tegenstanders op zondag na een Europees duel. Zo werd er thuis verloren van Willem II en FC Twente. “Maar we zijn nu veel stabieler”, zegt de trainer. “We kregen aan het begin van het seizoen veel tegendoelpunten, maar dat wordt al minder. Zelfs tegen Tottenham geen tegendoelpunt. Wij verdedigen nu ook meer als team en aanvallend ook. Het gaat veel beter dan in het begin.”

Geen Wittek en Bazoer

Tegen Go Ahead mist Vitesse wel Maximilian Wittek. De matchwinner tegen de Spurs raakte geblesseerd. “Dat ziet er niet goed uit. Hij is een zeer groot vraagteken, ik denk niet dat hij kan spelen. Aangezien Million Manhoef ook revalideert, is Romaric Yapi zijn logische vervanger.”
Daarnaast mist Vitesse ook Riechedly Bazoer, de uitblinkende verdediger is geschorst. Hij wordt vervangen door Enzo Cornelisse.

Mogelijk wisselt trainer Thomas Letsch verder nog wat spelers in het team, om vermoeide spelers wat rust te gunnen. Zo kan het zijn dat Gboho terugkeert in de basiself ten koste van Openda, Darfalou of Frederiksen.

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Cornelisse, Rasmussen, Dasa, Bero, Openda, Tronstad, Yapi; Darfalou en Frederiksen.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: