19 december 2010 In de media

Nac en Vitesse in evenwicht: 1-1

Beide trainers waren zaterdagavond ontevreden over de prestatie van hun ploeg. De wedstrijd eindigde namelijk in 1-1. John Karelse was reëel: “Er zat niet meer in vandaag.”

De wedstrijd van afgelopen woensdag had zo zijn sporen nagelaten bij NAC. "We hadden vier spelers die met pijn speelden", aldus John Karelse. "Penders, Horváth, Fehér en Leonardo hadden last." Al in de eerste helft moest NAC ook afscheid nemen van Koenders, die dizzy naar de kleedkamer ging nadat hij een tik op zijn hoofd had gekregen. In de tweede helft verloor NAC ook Gilissen nog met een tweede gele kaart, beide voor zogeheten professionele overtredingen.

NAC was duidelijk niet fris. Vitesse was dat wel en had gedurende de eerste helft het beste van het spel. De ploeg kwam ook op voorsprong, uitgerekend door de continu uitgefloten Julian Jenner, die zo op gepaste wijze wraak nam voor het jammerlijke gedrag van de NAC-supporters. NAC wilde wel, probeerde ook, maar de ploeg kwam niet los. Het was omzichtig allemaal en er werd veel te veel gelopen met de bal. Typisch een kwestie van oorzaak en gevolg.

In de tweede helft leek de ingevallen Idabdelhay tot scoren te komen, maar zijn inzet werd onderweg gepareerd door een Vitesse-verdediger. Met de hand, vonden de spelers van NAC, maar scheidsrechter Liesveld wilde er niets van weten. Het was hét sein voor de supporters om vol gas te geven en op de golven van de hartstochtelijke aanmoedigingen ging NAC op zoek naar de gelijkmaker. Het was - bijna vanzelfsprekend - Boussaboun die 'm inleidde. Gudelj werd aangespeeld in de 16 met een man in zijn rug. Hij draaide sterk weg en schoot al vallend op doel. De bal ging onbereikbaar voor Room in de verre hoek.

In de fase daarna, die zo'n kwartier duurde, leek het erop dat het erop en erover zou worden voor NAC. Toen echter kwam de man met de hamer langs. NAC kwam zonder brandstof te zitten en Vitesse voelde het haarfijn aan. Trainer Ferrer bracht verse aanvallers en de Arnhemmers gingen wederom op zoek naar de voorsprong. Eén grote kans kreeg NAC nog, maar Idabdelhay kreeg een vliegend schot van Boussaboun onbedoeld en jammerlijk tegelijk op de rug. Daarna was het Vitesse dat verwoed probeerde de 1-2 te scoren, maar het lukte de mannen van Ferrer niet.

Nac.nl

Hoofdsponsor: