13 april 2010 In de media

NAC neemt in laatste minuut onverdiend punt mee

De waardering was dinsdagavond volop aanwezig in GelreDome. Een jong (gemiddeld 23 jaar) Vitesse was twee klassen beter dan het geroutineerde NAC Breda, maar vergat de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Uit een standaardsituatie pakte NAC in de 89e minuut alsnog het zeer onverdiende punt mee.

 

Het duel begon als een afwachtend schaakspel. NAC Breda startte zeer mat, terwijl Vitesse wel probeerde maar in de beginfase nog niet bij machte was. De vele jonge spelers, waaronder de debuterende Gino Felixdaal, acteerden nog wat onwennig. Na een half uur spelen kwam de ploeg wel op een 1-0 voorsprong. Claudemir kopte een voorzet van Giovanni Gravenbeek in, maar zijn inzet werd gered door Jelle ten Rouwelaar. Na de rebound van de Braziliaan kwam de bal voor de voeten van Santi Kolk die een leeg doel voor zich zag.

Na rust gooide Vitesse de schroom volledig van zich af en het was zowel op strijd als voetballend de betere. Het pieponge middenveld met Davy Pröpper (18), Marko van Ginkel (17), Onur Kaya (23) en Claudemir (22) deed het zeer goed. Daarachter stoomden Gravenbeek en Büttner diverse keren langs hun tegenstanders. Het kreeg daardoor legio kansen om de score uit te breiden, maar Santi Kolk (2x) en Felixdaal (kopbal) kregen de bal er niet in. Die zo bekende wet werd van kracht en jawel, pal voor tijd maakten de gasten de gelijkmaker. Uit een verre ingooi werkte Edwin de Graaf de bal over de doellijn: 1-1.

Nicky Hofs werd na rust bestraft door scheidsrechter Luinge en is aanstaande zondag tegen Roda JC geschorst.

Vitesse – NAC Breda 1-1 (1-0)
’30 Kolk 1-0; ’89 De Graaf 1-1

Scheidsrechter: Roelof Luinge
Toeschouwers: 14.400
Gele kaarten: Büttner, Hofs, Gorter

Vitesse
Velthuizen, Gravenbeek, Felixdaal, Sprockel, Büttner, Verhaegh, Claudemir, Hofs (’71 Van Ginkel), Pröpper, Kaya, Kolk

NAC Breda
Ten Rouwelaar, Elshot, Zwaanswijk, Penders, Kwakman (’52 Reuser), Gilissen (’67 Kolkka), De Graaf, Lurling, Schilder, Gorter (’52 Leonardo), Amoah

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: