5 november 2011 In de media

NAC simpel voorbij teleurstellend Vitesse

NAC heeft in eigen huis de stijgende lijn doorgezet. Tegen een ongeïnspireerd Vitesse was Donny Gorter de matchwinner vanaf elf meter.

John van den Brom moest vlak voor de wedstrijd een aanpassing doen die hij liever niet had gedaan. Topspits Wilfried Bony had last van zijn been en kon daardoor niet beginnen. Marcus Pedersen kreeg daardoor de kans in de spits. Bij NAC stond hetzelfde basisteam als de afgelopen weken op het veld, dus met jeugdproducten Alex Schalk en Ömer Bayram in de aanval met veteraan Anthony Lurling.

Schilder gevaarlijk

NAC had het eerste half uur het beste van het spel. De Bredase ploeg zette Vitesse diep op eigen helft vast. Via opkomende spelers kwam NAC er af en toe aardig door. Robbert Schilder was in dat half uur twee keer gevaarlijk. Na een kwartier opende hij bijna de score voor de thuisploeg. Hij krulde zijn vrije trap perfect over de muur, maar kwam helaas voor NAC de onderkant van de lat tegen. Even later kwam hij sterk op en schoot hij hard richting doel, maar zijn schot ging een á twee meter naast het doel van Piet Velthuizen.

Een paar minuten later werd de Nijmeegse doelman in Arnhemse dienst opnieuw getest. Anthony Lurling ving de bal op uit een corner, speelde een verdediger uit en schoot hard in de korte hoek. Velthuizen strekte zich en kon de bal nog net uit zijn doel ronselen.

Loon naar werken

Vijf minuten voor rust gaf Vitesse een open kans aan NAC. Een foute pass in de verdediging zette Lurling vrij voor Velthuizen. Hij gaf af op Nemanja Gudelj, maar die joeg de bal naast. Niet veel later was het Eric Botteghin aan NAC-kant die in de fout ging. Hij liep onder de bal door en gaf Marcus Pedersen vrije doortocht. Maar Botteghin vocht zich terug en speelde de bal weg van Pedersens voeten.

Op slag van rust was het Bayram die voor het gevaar bij NAC zorgde. Hij brak met een counter door aan de linkerkant en kon niet worden gestopt door twee Vitesse-verdedigers. Zijn voorzet ging richting Lurling, maar hij werd naar beneden getrokken door Vitesse-spits Pedersen. De penalty die hierop volgde werd kalm binnengeschoten door specialist Donny Gorter.

Hofs mist precisie

Na waarschijnlijk een donderspeech in de rust, bracht John van den Brom zijn gevaarlijkste spits Bony in het veld, de teleurstellende Giorgi Chanturia ging naar de kant. Dit bracht inspiratie, want Vitesse was via Nick Hofs twee keer gevaarlijk voor doel.

Hierna zakte de wedstrijd in. Pas een kwartier voor tijd kwam Schilder goed door in de aanval, passeerde twee man, maar prikte de bal net naast. Hofs kreeg hierna de grootste kans van de wedstrijd. Een schot van Pedersen werd gepareerd door Ten Rouwelaar en Hofs had de bal voor het intikken. Hij besloot echter opzij te leggen naar Bony, die net niet bij de bal kon.
NAC speelde de wedstrijd hierna redelijk simpel uit, Vitesse werd niet meer gevaarlijk. NAC krijgt het linkerrijtje in zicht, terwijl Vitesse kostbare punten verliest.

Goal

Hoofdsponsor: