13 april 2010 In de media

NAC steelt in slotfase punt bij Vitesse

NAC Breda is met een punt heel goed weggekomen bij Vitesse (1-1). De Bredanaars leken door de Arnhemmers te worden geklopt, maar in de absolute slotfase maakte Edwin de Graaf de gelijkmaker. Santi Kolk scoorde in de eerste helft namens de gastheren. Kolk had het duel ook moeten beslissen, daar hij goede kansen kreeg.
Wedstrijd in wedstrijd
Het eerste deel van de wedstrijd was ietwat gezapig. Beide teams konden in GelreDome goede zaken doen bij winst, daar Vitesse lijfsbehoud kon veiligstellen en NAC zich kon verzekeren van de play-offs. NAC kreeg de eerste kans na een afwachtende beginfase. Santi Kolk leidde met balverlies een mogelijkheid in voor Tim Gilissen, die oog in oog met Piet Velthuizen bezweek onder de druk. Vitesse stelde daar lang niet veel tegenover, al speelde het wel verzorgder voetbal in de slechte eerste helft.

Enkel de strijd tussen Danny Gorter en Alexander Büttner was interessant en zorgde ervoor dat het nog enigszins vermakelijk was. Vitesse zette rond het halfuur aan en produceerde een kans in de persoon van Davy Pröpper, die voor het eerst een basisplaats had. Dat gebeurde na een goede aanval over rechts. Nog geen minuut later snelde Nicky Hofs weg aan de rechterkant en bezorgde hij de bal bij Claudemir. De Braziliaanse middenvelder kopte hard in, waardoor Jelle ten Rouwelaar de nodige problemen had. Daarvan kon Kolk profiteren: 1-0.

NAC steelt punt
Al snel na de pauze wisselde NAC tweemaal op het moment dat de Bredanaars juist in de wedstrijd leken te komen. Vitesse had het duel halverwege de tweede helft al lang en breed moeten beslissen. De grootste doelrijpe mogelijkheid werd door Kolk recht in de handen van Ten Rouwelaar gekopt na mooi voorbereidend werk van Giovanni Gravenbeek. Een kleine tien minuten later deed zich een identieke situatie voor en ook ditmaal miste Kolk op aangeven van Gravenbeek. Het was Kolk dan ook niet gegeven.

Tussendoor redde Gino Felixdaal de Arnhemmers op het moment dat invaller Leonardo gevaarlijk opdook voor het doel. Ook deed zich een kans voor Joonas Kolkka voor en een honderd procent mogelijkheid voor Matthew Amoah, die werd verijdeld door Piet Velthuizen. Namens Vitesse kreeg Kolk een handvol goede mogelijkheden. De missers van de spits kwamen Vitesse erg duur te staan, omdat Edwin de Graaf de eindstand op 1-1 bepaalde.