5 oktober 2015 In de media

Nakamba leerde van getransfereerde toppers

Marvelous Nakamba was afgelopen zaterdag in het duel met FC Groningen de grote uitblinker.
In de 5-0 gewonnen wedstrijd liet de Zimbabwaan zien waarom Vitesse hem begin vorig seizoen van AS Nancy overnam. Hoewel het vorige kalenderjaar zwaar was vanwege grote concurrentie, wil de middenvelder niet spreken van een verloren seizoen.

De inmiddels naar PSV en Feyenoord vertrokken middenvelders Davy Pröpper en Marko Vejinović waren destijds zijn concurrenten. Toch had de Zimbabwaan, ondanks de rivaliteit, een goede band met die twee. "Van hen heb ik zoveel geleerd. Op trainingen waren ze altijd heel behulpzaam", zegt Nakamba tegen De Telegraaf.

De Zimbabwaan krijgt dit seizoen het vertrouwen van trainer Peter Bosz en is daar blij mee. De middenvelder was het eens met de experts dat hij tegen FC Groningen een goede wedstrijd speelde. "Ja, dit was waarschijnlijk wel mijn beste wedstrijd voor Vitesse," gaf hij tevreden toe. Toch is hij nog niet voldaan, want zijn hij is bezig zich constant te verbeteren. "Ik wil me elke dag verbeteren. Ook in mijn eigen tijd, of dat nu in het krachthonk is of op het veld."

Op zestienjarige leeftijd vertrok hij uit zijn vaderland om voor zijn kansen te vechten in Europa. Hij belandde via AS Nancy dus bij Vitesse. "Het was een risico om mijn vaderland zo vroeg te verlaten, maar het was het waard. Ik ben het inmiddels gewend om in Europa te wonen. En met mijn familie in Zimbabwe bel ik elke dag. Binnenkort komen ze hier ook weer een keer heen", blikt hij terug.
 

Voetbal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: