29 september 2014 In de media

Nakamba maakt debuut voor Vitesse

Marvelous Nakamba maakte zaterdag zijn officiële debuut voor Vitesse. De dynamische Vitesse-middenvelder speelde de laatste tien minuten van de wedstrijd.
De speler uit Zimbabwe, die deze zomer na een langdurige proef­periode een contract afdwong, kwam in het veld voor Kelvin Leerdam.

Nakamba was een gelukkig man. „De gelegenheid deed zich voor, we stonden met 5-2 voor en ik mocht erin. Ik ben erg blij. Een goed resultaat en mijn eerste minuten voor Vitesse. Dit smaakt naar meer, maar de trai­ner beslist”, aldus Nakamba tegen de Gelderlander.

De twintig jarige Nakamba zette deze zomer zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Vitesse. Hij kwam van het Franse AS Nancy. „Ik voelde mij direct thuis bij Vitesse. Ik ben goed opgevangen door de mensen die er werken. Ik heb een juiste keuze gemaakt om naar Ne­derland te verhuizen.”

Marvelous Nakamba ziet de Malinese speler Mahamadou Diarra, die doorbrak bij Vitesse (1999 – 2002), als zijn voorbeeld. "Een fantastische speler die later nog voor Real Madrid speelde."

 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: