4 november 2016 In de media

Nathan vrijwel zeker in de basis bij Vitesse

Nathan verdringt Adnane Tighadouini waarschijnlijk uit de basis bij Vitesse. Dat blijkt uit de training vrijdag.
Kelvin Leerdam maakt weer deel uit van de selectie tegen Heracles.

Nathan verloor de concurrentiestrijd met Tighadouini toen die steeds fitter werd en Nathan uit het elftal speelde. Tighadouini maakte de voorbereiding niet mee omdat hij pas later overkwam van FC Malaga. De Braziliaan Nathan was er wel vanaf het begin bij, maar kon nog niet echt overtuigen in het begin van dit seizoen. Afgaande op de trainingspartij vrijdag op Papendal start Nathan zondag tegen Heracles in de basis. Later veranderde trainer Fraser dat nog even en stond Tighadouini een tijdje in de beoogde elf.

Leerdam op de bank

Leerdam is terug in de selectie. De Rotterdammer raakte in de derby tegen NEC geblesseerd aan zijn hamstring. Hij begint zondag in het thuisduel met Heracles Almelo waarschijnlijk op de bank (14.30 uur). Sheran Yeini lijkt voorlopig nog de voorkeur op de rechtsbackpositie te krijgen, maar is van origine meer een middenvelder.

Heracles teleurstellend

Verder zijn er geen wijzigingen in de opstelling van Vitesse in vergelijking met vorige week toen PSV met 2-0 te sterk was in Gelredome. De twee duels daarvoor speelde de Arnhemse club gelijk (NEC en AZ). In beide keren liet Vitesse een voorsprong glippen. De ploeg van Fraser maakt een wisselvallig seizoen door tot nu toe en haalde uit de laatste drie duels dus slechts twee punten. Vitesse staat echter nog altijd zevende in de eredivisie. Het doel is Europees voetbal. Heracles, zondagmiddag dus de tegenstander, staat teleurstellend 15e en won dit seizoen pas één keer. Het speelde zes keer gelijk.

Vermoedelijke opstelling: Room, Yeini, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Nakamba, Foor, Baker; Rashica, Van Wolfswinkel en Nathan (Tighadouini)
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: