2 december 2016 In de media

Navarone Foor: Nu moeten we opstaan bij Vitesse

Vitesse jaagt zaterdag tegen PEC Zwolle eindelijk weer eens op een zege. Veel ploegen in de eredivisie staan dicht bij elkaar.
Toch gaat het niet goed met Vitesse. 'We moeten nu opstaan.'

Navarone Foor weet dat de prestaties ondermaats zijn. De komende weken zijn van groot belang om zicht te blijven houden op de play-offplaatsen en niet in de buurt van de nacompetitieplaatsen terecht te komen.

'Het kan veel beter en dat weten we zelf ook. Als team is het zaak dicht bij elkaar te blijven nu. En vooral te laten zien tegen PEC dat het wel kan. Je moet ook wat geluk hebben, dat hadden we niet altijd. Aan de andere kant moet je het zelf ook afdwingen', zegt de middenvelder.

Weinig ruimte

De 24-jarige Foor, geboren in Opheusden, worstelt ook met zichzelf in zijn eerste jaar Vitesse. Het lukt hem niet om te scoren of om echt beslissend te zijn met zijn acties. 'Het is moeilijk. Bij Vitesse passen tegenstanders zich vaak aan. Spelen compact waardoor ik op het middenveld weinig ruimte krijg om mijn eigen spel te spelen. Als je er als team staat, ga je zelf ook beter draaien', legt Foor uit.

Opvallend was vrijdag het bezoek van Guus Hiddink bij Vitesse. 'Leuk dat hij er was', lacht Foor. 'Een man waar je veel van kan leren. Hij was er bij met de lunch. Ik heb meneer Hiddink uit respect een handje gegeven. We hebben het gehouden bij een etentje.'
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: