1 november 2021 In de media

Nederland in de ban van weergaloze Openda

Loïs Openda verkeert in bloedvorm. De Belg van het Nederlandse Vitesse was dit weekend andermaal van levensbelang voor de ploeg uit Arnhem, en rijgt de sterke prestaties aan elkaar. Het is dan ook niet onlogisch dat Openda bij onze noorderburen heel wat lof oogst.

De aanvaller wist tijdens de afgelopen speeldag twee keer te scoren voor Vitesse, waardoor hij zichzelf tot absolute matchwinnaar kroonde in de 1-2 overwinning op het veld van Heerenveen. Omroep Gelderland verkoos Openda dan ook tot ‘Speler van de week’, én bij het gerenommeerde Voetbal International haalde de jonge Duivel een plaats in het ‘Elftal van de week’. Ook diverse journalisten en analisten raken steeds meer onder de indruk van de Vitesse-aanvaller.

Het ziet er dan ook naar uit dat Club Brugge de prestaties van Loïs Openda op de voet volgt. Als de jonge aanvaller deze vorm weet vast te houden, zou Club Brugge volgend seizoen zomaar eens terug kunnen keren bij Blauw-Zwart. Openda wordt namelijk voor één seizoen verhuurd aan Vitesse, én de Nederlanders bedongen geen aankoopoptie.

Bron: Soccernews / Foto's: SV

Hoofdsponsor: