24 maart 2021 In de media

Negen Vitesse-internationals op pad. Een overzicht

Het is weer tijd voor een interlandperiode. Ook diverse spelers van Vitesse zijn onderweg om voor hun land uit te komen. Wie speelt waar en tegen wie? Een overzicht van Hongarije tot Andorra en van Mauritanië tot Mexico.

Doekhi – Jong Oranje

Danilho Doekhi meldde zich afgelopen maandag in Zeist bij Jong Oranje. Na een korte training vertrok de selectie van coach Erwin van de Looi in de avond richting Boedapest. De ploeg speelt tussen 24 en 31 maart drie groepswedstrijden:

Woensdag 24 maart, Jong Roemenië vs Jong Oranje
Zaterdag 27 maart, Jong Oranje vs Jong Duitsland
Dinsdag 30 maart, Jong Hongarije vs Jong Oranje

Bero – Slowakije

Slowakije, met Matus Bero in de selectie, speelt drie WK-kwalificatieduels. Na een bezoek aan Cyprus volgen twee thuiswedstrijden tegen Malta en Rusland. Naast deze landen zijn Slovenië en Kroatië de resterende landen in groep H.

Woensdag 24 maart, Cyprus vs Slowakije
Zaterdag 27 maart, Slowakije vs Malta
Dinsdag 30 maart, Slowakije vs Rusland

Broja – Armenië

Ook Armando Broja staan er drie wedstrijden op het programma in het kader van de WK kwalificatie, waaronder een voor hem ongetwijfeld speciale: Engeland. Verder wordt in Andorra en San Marino gespeeld. In groep I zitten verder nog Polen en Hongarije.

Donderdag 25 maart, Andorra vs Albanië
Zondag 28 maart, Albanië vs Engeland
Woensdag 31 maart, San Marino vs Albanië

Dasa – Israël

Twee thuiswedstrijden en één uitwedstrijd voor Israël met Eli Dasa in de selectie. De Israeliërs openen de kwalificatiereeks thuis tegen Denemarken en Scotland, waarna men op bezoek gaat in Moldavië. In groep F zitten verder nog Oostenrijk en de Faeröer Eilanden.

Donderdag 25 maart, Israël vs Denemarken
Zondag 28 maart, Israël vs Schotland
Woensdag 31 maart, Moldavië vs Israël

Darfalou – Algerije

Aanvaller Oussama Darfalou speelt met zijn land Algerije twee wedstrijden in het kader van kwalificatie voor de Afrika Cup. De Algerijen komen uit in groep H en staan bovenaa met 10 punten uit 4 duels. Het gat met nummer 2, Zimbabwe, is 5 punten.

Donderdag 25 maart, Zambia vs Algerije
Maandag 29 maart, Algerije vs Botswana

Tannane – Marokko

Net als Oussama Darfalou speelt Oussama Tannane kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Marokko moet het opnemen tegen Mauritanië en Burundi. Naast Tannane zit ook Zakaria Aboukhlal van AZ Alkmaar in de selectie vanuit de Eredivisie. Ook Hakim Ziyech van Chelsea behoort tot de selectie van bondscoach Vahid Halilhodzic. Marokko staan na 4 wedstrijden bovenaan in groep E met 10 punten, 5 meer dan nummer 2 Mauritanië.

Vrijdag 26 maart, Mauritanië vs Marokko
Dinsdag 30 maart, Marokko vs Burundi

Openda – België O21

De Belgen spelen geen kwalificatiewedstrijden, maar beleggen met België Onder 21 een trainingskamp. In afwachting van de start van de nieuwe kwalificatiecampagne, werken de jonge Duivels in maart een voorbereidende stage af in Genk. Naast Openda maakt ook PSV-er Yorbe Vertressen deel uit van de groep van coach Jacky Mathijssen.

Oroz – Kroatië O21

Verdediger Dominik Oroz speelt met Kroatië Onder 20 op vrijdag 26 maart een oefenwedstrijd in eigen land tegen de leeftijdsgenoten van Turkije.

Hernandez – El Salvador O23

Enrico Hernandez ontbrak afgelopen weekend al in de selectie door een interland van El Salvador Onder 23 vs Canada Onder 23 (0-2 verlies). De aanvallende middenvelder startte in de basis tegen de Canadezen. Onder 23 speelt nog tegen Honduras en Haïti. Alle duels vinden plaats in Mexico in het kader van het olympisch CONCACAF kwalificatietoernooi:

Vrijdag 19 maart, Canada O23 vs El Salvador O23 2-0
Dinsdag 23 maart, El Salvador O23 vs Honduras O23
Vrijdag 26 maart, El Salvador O23 vs Haîti O23

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: